İşte FETÖ’nün 1 dolar şifresi

Dolarların F serisinin birinci derece örgüt militanlarına, C serisinin yöneticilere, J serisinin ise örgüt üyelerine dağıtıldığı belirlendi

İşte FETÖ’nün 1 dolar şifresi

Sabah'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin yürütülensoruşturmada gözaltına alınan darbecilerin üzerlerinden ve evlerinde yapılan aramada çok sayıda 1 dolarlık banknot çıkmıştı. Ele geçirilen dolarların örgüt içinde ne anlam ifade ettiği ve hangi şifreleri taşıdığına yönelik yürütülensoruşturmada dikkat çeken bilgilere ulaşıldı.

O ayrıntılar şu başlıklarla sıralandı:

VARLIK-YOKLUK MESELESİ:

Terörist Fetullah Gülen yıllar önce yaptığı bir konuşmada "Hepiniz 0'sınız, 1'den önce olursanız bir anlam ifade etmezsiniz. Ancak 1 olursanız değer kazanırsınız. Ben 1'im" dedi. Cuntacılar kendilerine verilen bu para ile örgüt lideri Gülen gibi '1' olduklarına da inandılar. Örgüt içerisinde 1 varlık anlamına gelirken, 0'ın ise yokluk anlamını taşıdığı belirtildi. Ele geçirilen dolarların 3 serisinin bulunduğu belirlenirken, "F serisinin" birinci derecedeki örgüt militanlarına "C serisi"nin toplantılara katılan örgüt yöneticilerine ve "J serisinin" alt düzeydeki örgüt üyelerine dağıtıldığı kaydedildi.

CUNTACILARDA DA ÇIKTI

Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazaslan'ın odasında "F serisi"1 dolar ele geçirilirken, Hava Harp Okulu Destek Komutanı Albay Yusuf Özdemir'in ise darbe girişimi günü okulda rütbeli ve rütbesiz askerlere sarı zarf içinde aynı seriden dolarları dağıttığı ortaya çıkmıştı. Yine darbe girişimi soruşturmasında tutuklanan sözleşmeli er Muhammet Ömer Saldanlı'nın üzerinden de "F" serisi 1 dolar ele geçirilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # 1 dolar