Önce Aydınlık okurları öğrendi

Gazetemizin günler öncesinde sayfalarına taşıdığı haberler, dün Milliyet ve Sözcü'nün manşetindeydi. Gazetelerin haberlerinde kaynak göstermemesi dikkatlerden kaçmadı

Önce Aydınlık okurları öğrendi

Aydınlık gazetesinin günler öncesinde sayfalarına taşıdığı haberler, dün Milliyet ve Sözcü'nün manşetindeydi. Gazetelerin haberlerinde kaynak göstermemesi dikkatlerden kaçmadı

Dün iki gazetenin manşetinde Aydınlık'ın daha önce sayfalarına taşıdığı haberler vardı. Milliyet'in manşetinde yer alan "Özel Haber" damgalı "Tabanca Ambarı" başlıklı haberde, Mersin'den İstanbul Ambarlı Gümrüğü'ne gelen ve ponza taşı olduğu olduğu beyan edilen bir konteynerden binlerce silah çıktığı belirtildi.

Aynı haber 27 Haziran 2014 tarihinde Aydınlık'ta yayımlanmıştı. Ceyhun Bozkurt imzalı haberde hangi koliden ne kadar silah ve mühimmat çıktığı tüm detaylarıyla aktarılmış, kolilerden çıkan silahların fotoğrafı yayımlanmıştı.

Sözcü gazetesinin manşetinde de benzer bir manzara vardı. "Tayyip'in oğlu, İsrail ve Esad'dan sonra darbeci Sisi'ye mal taşıyor" başlıklı haberde, Burak Erdoğan'ın gemisinin Mısır'a yük taşıdığı belirtildi. Oysa Aydınlık bu gelişmeyi aylar öncesinde sayfalarına taşımıştı. 1 Mayıs 2014 tarihinde gazetemizin 3. sayfasında yayımlanan "Ticarete gelince Sisici oldu" başlıklı haberde, Burak Erdoğan'ın gemisinin Mısır'a yük taşıdığı belirtilmişti. Derya Derviş imzalı haberde, Burak Erdoğan'ın diğer gemilerinin nerelere demir attığı en ince ayrıntısına kadar belirtilmişti. Burak Erdoğan'a ait gemilerin İsrail ve Suriye'ye yük taşımasını da ilk kez Aydınlık okurları öğrenmişti.

Aydınlık

# aydınlık # milliyet