Doğu Perinçek’in makalesi İtalyan jeopolitik dergisi Limes’ta yayımlandı

Avrupa düzeyinde etkili, İtalya’nın en önemli jeopolitik dergisi Limes, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Türkiye-Rusya ilişkileri konusundaki yazısını yayımladı. "Türkiye Rusya’yı seçti" başlığıyla sunulan makalede Perinçek, Asya’da gerçek dostlarımızla buluştuğumuzu ve bunun stratejik bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

Doğu Perinçek’in makalesi İtalyan jeopolitik dergisi Limes’ta yayımlandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Türkiye-Rusya ilişkilerini analiz ettiği yazısı, Avrupa düzeyinde etkili olan, İtalya’nın en önemli jeopolitik dergisi Limes’ta yayımlandı.

Makale “Türkiye Rusya’yı seçti” başlığıyla okuyuculara sunuldu. Doğu Perinçek makalesinde, Ankara-Moskova dostluğunun sağlam bir zeminde geliştiğini ve ilerlediğini belirtti.

Atlantik sistemindeki 70 yıllık tecrübesinin ve bu sisteme bağımlılığın uğrattığı zararların, Türkiye’yi Rusya ve diğer dostlarıyla buluşturduğunu kaydeden Perinçek önemli tespitler yaptı. Perinçek, "Türkiye'nin Atlantik zincirini kırdığını ifade etti.

Perinçek, Doğu Akdeniz’deki tehditlerin de Ankara’yı bölge ülkeleriyle yakınlaştırdığını vurguladı. Vatan Partisi lideri ekonomideki stratejiye ilişkin de bir rota çizdi.

Perinçek makalesinde Atatürk'ün de Türkiye-Rusya ittifakını stratejik önemde gördüğünü belirtti.

# vatan partisi # Doğu Perinçek # italya