Çavuşoğlu'ndan Yunan milletvekiline sert tepki: Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir

Avrupa Parlamentosu bugün bir skandala sahne oldu. Yunan milletvekili Loannis Lagos, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda Türk Bayrağı'nı yırttı. Tepkiler peş peşe geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir" dedi.

Çavuşoğlu'ndan Yunan milletvekiline sert tepki: Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir

Türkiye'yi hedef aldı, ardından Türk bayrağını yırttı attı. Bu skandal olay Avrupa Parlamentosu'nda yaşandı.

Olayın baş aktörü, Yunanistan'da Altın Şafak partisinden kısa süre önce ayrılan milletvekili Loannis Lagos...

Konuşmak için çıktığı kürsüde Türkiye'yi hedef tahtasına koydu. Oturumun konusu göçmenlerdi.

Logas, Yunan halkının göçmenler tarafından saldırılara uğradığını iddia etti. Ardından "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. İşte bu Türk Bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır" sözleri kullandı ve Türk bayrağını yırttı.

Oturumun yöneticisi itidal çağrısında bulundu. Bu skandal adıma ilk yanıt Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Çavuşoğlu, sosyal medyadan Türk bayrağı paylaştı. Sonra da ''Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek. Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin'' ifadelerini yazdı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de küstahlığa tepki gösterdi. Sosyal medya hasabından tepkisini dile getirdi. " Yunan milletvekili, sadece kendi karaktersizliğini göstermiş oldu" dedi. Ve ekledi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kararlılığını hatırlattı.

# yunanistan # Mevlüt Çavuşoğlu # bayrak # Belçika # avrupa parlementosu