Makarna üreticilerinden rahatlatan açıklama

Makarna sektörü “tam kapanma” sürecinde stoklarını ve fiyat istikrarını koruyacak. Rahatlatan açıklama, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu’ndan geldi. Külahçıoğlu, "Kapanma bir yıl bile sürse ülkemizde makarna tedarikinde herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Tüketicilerimiz rahat olsunlar" dedi.

Makarna üreticilerinden rahatlatan açıklama

Makarna sektörü, salgın tedbirleri kapsamında 17 Mayıs’a kadar uygulanacak “tam kapanma” sürecine hazır. Sektör, stoklarını ve fiyat istikrarını koruyacak. Açıklama Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu’ndan geldi.

Külahçıoğlu, ülkemizde makarna sektörünün toplam üretim kapasitesinin 2,5 milyon tona ulaştığını bildirdi. Üretimin 3'te birinin iç tüketimde, 3'te ikisinin ihracatta değerlendirildiğini belirtti. Bu süreçte önceliği iç piyasaya vereceklerini söyledi.

Kovid-19 sürecinde makarnaya ilginin arttığını hatırlatan Külahçıoğlu, artan üretim maliyetine rağmen makarnada fiyat istikrarını korumaya çalıştıklarını vurguladı.

# piyasa # Sanayi # üretim # salgın # kapanma # tam kapanma # makarna