PKK’lı iki elebaşının izi bulundu

Şanlıurfa ve Osmaniye'de yakalanan PYD'li teröristlerin itirafları ile Hatay'da öldürülen bir teröristin üzerinden çıkan not defteri, PYD-PKK bağlantısını bir kez daha ortaya koydu. Defterdeki notlar ve teröristlerin itiraflarına göre, PKK'lı Fehman Hüseyin ve Nurettin Halef, Suriye'deki kamplarda PYD'yi yönetiyor.

PKK’lı iki elebaşının izi bulundu

Bölücü terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin ile "Sofi Nurettin" kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed, Suriye'deki kamplardan PYD'yi yönetiyor.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Şanlıurfa ve Osmaniye'de yakalanan Suriye uyruklu teröristlerin ifadeleri ve Hatay'da ölü olarak ele geçirilen teröristin üzerinden çıkan not defteri, PKK-PYD bağını ortaya koydu.

PYD'nin Suriye'de doğu ve batı olarak ikiye ayırdığı bölgelerden doğu kanadının sorumlusunun Sofi Nurettin olduğu belirlendi. Sofi Nurettin'in Resul Ayn yakınlarındaki El Malikiyah kampında gizlendiği ortaya çıktı.

Batı kanadından ise Bahoz Erdal tarafından yönetildiği tespit edildi. Bahoz Erdal'ın Kamışlı'nın doğusundaki Karaçoğ kampında kaldığı öğrenildi.

İstihbarat raporuna göre, Fehman Hüseyin'in, PYD'ye Kandil'den gelen emirleri aktardığı belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # Bahoz Erdal