Gazeteci Hrant Dink'in katillerine FETÖ soruşturması

Gazeteci Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast ile Samast'ı azmettiren Yasin Hayal ve cinayette rolü olan Erhan Tuncel ve Tuncay Uzundal gibi birçok isim hakkında FETÖ üyeliği soruşturması açıldı. Soruşturmanın suikastın arkasındaki FETÖ'cü emniyet müdürleri ve jandarma görevlilerini müebbet hapse çarptıran mahkemenin ihbarı üzerine açıldığı belirtildi.

Gazeteci Hrant Dink'in katillerine FETÖ soruşturması

Dink'in katilleri ve suikastın azmettirici olduğu belirtilen kişiler hakkında FETÖ soruşturması başlatıldı.

19 Ocak 2007'de Şişli'de genel yayın yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesi önünde katledilen Dink ile ilgili ilk yargılama 17 Ocak 2012'de karara bağlandı. Ancak, suikastte FETÖ izi hala araştırılıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre Dink'i öldüren Ogün Samast ile Samast'ı azmettiren Yasin Hayal ve cinayette rolü olan Erhan Tuncel, Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender hakkında FETÖ üyesi oldukları suçlamasıyla soruşturma açıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi "başkasını araç olarak kullanmak suretiyle Hrant Dink'i tasarlayarak kasten öldürme" suçundan FETÖ'cü eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'i ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

Mahkeme, cinayette FETÖ'nün rolünün tamamen açığa çıktığını belirterek, tetikçi Ogün Samast ve diğer isimler hakkında FETÖ soruşturması yürütülmesi için savcılığa ihbar ve suç duyurusunda bulundu.

Mahkemenin bu ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da yeni bir soruşturma başlattı. Savcılık şimdi katillerin FETÖ bağlantılarını araştırıyor.

# fetö # cinayet # açıklama # gazeteci # Hrant Dink # yasin hayal # fetö soruşturması # emniyet # suikast # ogün samast # Tuncay Uzundal