Aşı olmayana PCR testi zorunluluğu

Heyecanla beklenen 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci yüz yüze eğitime başladı. Peki yeni dönemde salgın için okullarda hangi tedbirler alındı? Ayrıntıları haberimizde...

Aşı olmayana PCR testi zorunluluğu

Toplu faaliyetlere katılmak isteyen aşısızlar için Kovid-19 testi zorunluluğu başladı. Sinema, konser, tiyatro gibi faaliyetler ve şehirler arası toplu ulaşımda yurttaşların negatif test sonuçlarını göstermesi gerekiyor.

Kovid-19 aşısı yaptırmayanlar için yeni uygulama devreye girdi.

Aşısı olmayanlar için toplu faaliyetlerde Kovid-19 testi zorunluluğu başladı. Bu kişilerin azami 48 saat önce testlerini yaptırmaları gerekiyor.

Konser, sinema, tiyatroların gişelerinde HES kodları kontrol edilecek. Bu kişilerin aşılı olup olmadıkları ya da Kovid-19 geçirip geçirmediğine bakılacak. Gerekli sürede tek doz aşı olan ve Kovid-19'u atlatanlar bu faaliyetlere katılabilecek. 2 doz aşı olmayanlar ve Kovid-19'u geçirmeyenlerden negatif PCR sonucu istenecek.

Test zorunluluğu, şehirlerarası toplu ulaşımda da uygulanıyor. Otobüs, uçak, trenlere binmek için bilet almak isteyen aşısız veya Kovid-19 geçirmeyen yurttaşlara bilet kesilmedi. Bu yurttaşlar hastanelere yönlendirildi.

Toplu ulaşımda seyahat etmek isteyen aşısızların azami 48 saat önce test yaptırması gerekiyor.

# Kovid19 # konser # salgın # PCR TESTİ # sinema # yüz yüze eğitim # negatif # HES kodları