Venezuela sandık başına gidiyor

Venezuela’da halk parlamento seçimleri için sandık başına gitti. Amerikan desteli muhalefet bloğu ise seçimleri boykot ediyor. Seçimleri, Türkiye dahil 17 ülkeden heyet ve gözlemci takip ediyor

Venezuela sandık başına gidiyor

Venezuela’da halk parlamento seçimleri için sandık başında. Ülkede yaklaşık 21 milyon seçmen, 227 sandalyeli Ulusal Meclis’e temsilci göndermek için oy kullanacak.

Seçimleri, 17 ülkeden heyet ve gözlemci takip ediyor. Türkiye'den de akademisyen, milletvekilleri ve yüksek hakimlerin yer aldığı bir gözlemci heyeti Venezuela’ya gitti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin desteğiyle 2019'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Juan Guaido seçimleri "hileli ve antidemokratik" ilan ederek boykot edeceklerini duyurdu. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirmeyi amaçlayan Lima Grubu ve Amerika Devletleri Örgütü de seçimi tanımayacaklarını açıkladı.

Devlet Başkanı Maduro, parlamento seçimleriyle mecliste çoğunluğu saylayarak, Amerika ve Avrupa ülkelerinin ülkede yaratmaya çalıştığı meşrutiyet tartışmalarını sonlandırmak istiyor.

Maduro hükümetine destek olmak için 30 ülkeden çok sayıda sivil toplum kuruluşundan 3 bin 500 kişi imzaladıkları dilekçeyi Avrupa Birliği'ne teslim ederek seçim sonuçlarına saygı duyulması talebinde bulunuldu.

# Juan Guaido # maduro