İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 135 kişi hayatını kaybetti

İran, İtalya'dan son virüs salgınını en ciddi şekilde yaşayan ülke oldu. Can kaybı, 988'e yükseldi. Koronavirüs salgınıyla mücadele eden İran'ı yalnız bırakmayan Türkiye tıbbi malzeme yardımında bulundu.

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 135 kişi hayatını kaybetti

İran, koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Ölü sayısı bine dayandı. Vaka sayısı da 16 bini geçti. Tedavi gören, 5 bin 389 kişi ise taburcu edildi.

İran'da Kovid-19 ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı. Virüs önlemleri kapsamında Kum'daki Fatıma-i Masume Türbesi ve Cemkaran Camisi ziyaretlere kapatıldı.

Önlemler kapsamında 85 bin mahkumun da geçici olarak serbest bırakıldı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, katıldığı bir etkinlikte konuştu. "Zor günler geçecek ve bu üzüntü sona erecektir. Milletimiz bu günlerde her zamankinden daha fazla birbirinin yardımına koşmalıdır." dedi.

Virüsle mücadele eden İran'a Türkiye'de yardım elini uzattı.

İran'a bin tanı kiti, 4 bin 715 tulum, 20 bin Önlük, 2 bin 4 gözlük, 4 bin N95 maske ve 78 bin üç katlı maske hibe edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da ABD'ye, virüs salgınıyla mücadele eden İran'a yönelik yaptırımları kaldırma çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İran'a uygulanan ambargodan kaynaklanan "haksız duruma" sessiz kalınamayacağı belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin insani olmayan politikalarının son derece endişe verici olduğu vurgulandı.

ulusal.com.tr

# iran # koronavirüs