''Kürt açılımı, yeni anayasa için koalisyon kuralım''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AKP-CHP koalisyonunun programını açıkladı. Buna göre maddeler; Kürt açılımını Meclis'e taşımak, yeni anayasa yapmak, ana dilde eğitim ve Avrupa Yerel Özerklik Şartı'ndaki çekinceleri tartışmaya açmak. Bekaroğlu'na göre; anayasa değiştirilirse Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu tarihe geçer.

''Kürt açılımı, yeni anayasa için koalisyon kuralım''

Kürt açılımını sürdürmek, bölgesel özerkliğin önündeki çekinceleri kaldırmak, ana dilde eğitim ve yeni anayasa yapmak... AKP-CHP koalisyonu bu maddler üzerinde uzlaşılarak kurulacak. Açıklama da CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekeroğlu'ndan geldi. Taraf Gazetesi'ne konuşan Bekaroğlu, AKP ile bu meseleleri çözmek için koalisyon kurmak istediklerini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu'nun CHP ile koalisyon kurmak istediğini vurgulayan Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun da AKP-CHP koalisyonuna sıcak baktığını söyledi. Bekeroğlu, koalisyonun ana ekseninin Kürt açılımı, yeni anayasa ve ekonomi olması gerektiğini vurguladı.

"Eğer iki büyük parti bir araya gelip hükümet kurarsa, Türkiye’nin temel sorunlarını çözmelidir. Kürt meselesi için de yapılacaklar bellidir. Şimdi yeniden barış yapılması gerekiyor. Özgürlükler ile ilgili her şeyi yasalarda, anayasada Meclis’te çözelim. Anadilde eğitim konusunda CHP’nin AKP’nin ve HDP’nin geldiği yer belli. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi (Avrupa yerel yönetim şartları) bunlar da konuşulur."

"Bunları yapacaksak bir araya gelelim" diyen Bekaroğlu koalisyonun başka türlü kurulamayacağını belirtti. Yeni bir anayasa oluşturma fırsatının varlığından bahseden CHP Genel Başkan Yardımcısı "Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu tarihe geçsin" ifadesini kullandı.

Bekaroğlu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi bir aktör olarak durmasından rahatsız olduklarını belirtti. "Davutoğlu’nun kararlılığı hoşumuza gitti" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr