Vatan Partisi'nden HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan saldırıya dair açıklama

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Başsağlığı dileyen Bursalı, ''PKK'nın bittiği, HDP'nin kapanacağı bir iklimde yapılan bu saldırı, Türkiye'ye saldırıdır.'' dedi.

Vatan Partisi'nden HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan saldırıya dair açıklama

HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

Vatan Partisi'nden saldırıya dair bir açıklama yaptı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Twitter'dan başsağlığı dileyen Bursalı, ''PKK'nın bittiği, HDP'nin kapanacağı bir iklimde yapılan bu saldırı, Türkiye'ye saldırıdır.'' dedi:

- Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine başsağlığı diliyoruz. PKK'nın bittiği, HDP'nin kapanacağı bir iklimde yapılan bu saldırı, Türkiye'ye saldırıdır. Bu tip tertip ve yöntemler, iç kargaşa yartmak, huzursuzluğu kaşımak için üretilen yaratıcı yıkıcılık planlarının içindedir

Bursalı, bu tarz saldırılara karşı birliktelik duruşu sergilenmesinin gerektiğini vurguladı:

- Eymürlerin "siyasi cinayetler olacak" açıklamaları da bu tabloda anlam kazanmaktadır. Bu girişimlere karşı kararlı tutum ve iç cephede birlik esastır. HDP'yi kurtarmak için gerçekleştirilen saldırıya karşı, HDP hızla kapatılmalıdır.

- Dün Kılıçdaroğlu "can ve mal güvenliği yoktur" diyor, bugün bu cinayetle, "Katil devlet" sloganları atılıyor. Yaşananlar tam olarak Biden'ın Türkiye'yi istikrarsızlaştırma ve hükümeti devirme planlarına oturuyor, Rand raporlarını kanıtlıyor.

# türkiye # cinayet # pkk # hdp # vatan partisi # türk # Özgür Bursalı # özgür