'Doğu Ekspresi' turistlerin ilgi odağı

Şimdilik Türkiye'nin en uzun tren hattı olan Ankara - Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi, turistlerin ilgisini çekiyor. Turistler 25 saat süren olculuk boyunca muhteşem doğa manzaralarını gözler önüne seren Doğu Ekspresine bilet bulabilmek için birbiriyle yarışıyor.

Ankara ve Kars arasında Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum'a da uğrayan Doğu Ekspresi, Türkiye'nin en eski hatlarından. Ünü de ülke sınırlarını çoktan aşmış durumda.

Bu tren, muhteşem doğa manzarası eşliğinde 25 saatlik bir yolculuk sunuyor. Devlet Demiryollarının en uzun rotalarından olan Doğu Ekspresi, turistlerin de ilgi odağı.

Ankara-Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi, uzun mesafeye rağmen, konforlu ve keyifli bir yolculuk sunuyor. Bu nedenle İngiltere, Fransa ve Almanya, Yemen, Kosova, Gürcistan gibi pek çok ülkeden turisti bu trende görmek mümkün. Marmara Üniversitesi öğrencisi Yemenli Osamah Alhuri de onlardan biri.

Kosovalı Atilla Rexha da Doğu Ekspresi'ni heyecan verici buluyor.

Gürcistanlı Nodar Kontselidze ise kıl payı bilet bulabildiğimiz için şanslıyız diyor. Çünkü yoğun talep nedeniyle biletler günler öncesinden tükeniyor.

Doğu Ekspresi bin 310 kilometrelik seyahat boyunca yolcularına eşsiz doğal güzellikler ve kar manzaraları ile unutulmaz bir görsel şölen sunuyor.

ulusal.com.tr

# ankara # kars # Doğu Ekspresi