İhtiyaç fazlası ürünler elde kaldı

İhtiyaç fazlası ürünler elde kalıyor. Uzmanlar üreticinin zarar etmemesi için Tarım Bakanlığı'na çağrı yaptı. Şanlıurfa Sebze Hali Onursal Başkanı Faruk Akbaş, "ülkenin tarım envanteri çıkarılarak hangi ürünlerin nerede ne kadar ekileceğine karar verilmedi" dedi.

İhtiyaç fazlası ürünler elde kaldı

Çiftçinin binbir zorlukla ektiği patetes ve soğan elde kaldı. Devreye Toprak Mahsulları Ofisi girdi. Üreticiden patates 60 kuruşa alındı. Çiftçi en az bir lira olmasını istemişti.

Şanlıurfa Sebze Hali Onursal Başkanı Faruk Akbaş, yanlış tarım politikaları nedeniyle ihtiyaç fazlası ürünlerin depolarda kaldığını söyledi.

Akbaş, tarımda planlı üretime geçilmesinin şart olduğunu vurguladı. Çiftçinin yönlendirilmesinin doğru olacağını söyledi.

Ülkenin tarım envanteri çıkarılarak hangi ürünün nerede ne kadar ekileceğine dikkat çeken Akbaş, tarım il müdürlüklerinin bilimsel çalışma yapmasını istedi.

# şanlıurfa # üretici # çiftçi # soğan # ürün # Tarım # Uzman # tarım bakanlığı # Faruk Akbaş # Toprak Mahsulları Ofisi # tarım politikaları # tarımda planlı üretim