Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2019 Mart ayı polis alım şartları neler? 15 bin polis alımı için kimler başvurabilir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 12 Mart salı ya da 13 Mart çarşamba yeni polis alımlarını açıklayacağını duyurdu. Polis alımları nasıl olacak? Lisans ve ön lisans mezunu polis adayları 24. Dönem POMEM alımları için başvurularının ayrıntıları nedir

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2019 Mart ayı polis alım şartları neler? 15 bin polis alımı için kimler başvurabilir?

Lisans ve ön lisans mezunu polis adayları 24. Dönem POMEM alımları için başvuruların başlayacağı tarihi sabırsızlıkla bekleyişini sürdürüyor. Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 bin yeni polis daha alınacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, “Önümüzdeki 2-3 gün içerisinde 15 bin polis memurunun daha alımını açıklayacağız. Onlar da 4-5 ay eğitim gördükten sonra Allah’ın izni ile güvenlik kadromuzun içine girecekler. Jandarma aynen devam edecek. Merak etmeyin annelerimiz çocuklarını sabahları okula gönderirken gözleri arkada kalmayacak. Büyüklerimiz, dedelerimiz, amcalarımız camiye gidip gelirken huzur içerisinde gidip gelecek. Herkes bilsin benim ülkem dünyanın en güvenli ülkesi, bizim şehirlerimiz dünyanın en güvenli şehirleri olacaklar" diye konuştu.

İTİRAZ SONUÇLARI

Bu arada Polis Akademisi (PA) 2019 yılı rütbe terfi yazılı sınavına yönelik maddi hata itiraz sonuç duyurusunu açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine dayanılarak 2019 yılı Rütbe Terfi Yazılı Sınavı 06 Mart 2019 tarihinde yapılmıştır.

Yazılı Sınav Sonuçları 08/03/2019 tarihinde saat: 14:55 itibari ile Polis Akademisi Başkanlığı www.pa.edu.tr internet adresinden açıklanmıştır. Anılan Yönetmeliğin 31. Maddesi gereği Rütbe Terfi yazılı sınav sonuçları için yapılacak maddi hata başvurularının, neticelerin ilanından itibaren en geç 24 saat içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Rütbe Terfi ve Sınav İşlemleri Şube Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir. Yapılan yazılı sınav sonucuna maddi hata itiraz dilekçeleri veren personelin Sınav Değerlendirme Komisyonunca sonuçları yeniden değerlendirilmiştir."

# süleyman soylu # 15 bin # yeni polis alımı