Putin'in danışmanı Dugin’den Ulusal Kanal'a özel açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel temsilcisi Profesör Doktor Aleksandr Dugin, Türkiye'ye "Kürt sorununu birlikte çözelim" önerisi yaptı. Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Dugin, Amerika'nın bölgeden çıkarılması gerektiğini belirtti. Dugin, Musul operasyonuyla ilgili de Amerika'nın amaçlarını sıraladı.

Putin'in danışmanı Dugin’den Ulusal Kanal'a özel açıklamalar

"Amerika Musul'da aynı anda farklı amaçlar gözetiyor. Türkiye'nin Kürdistan'daki varlığı Amerika için tehlike. Türkiye ve Rusya Kürt sorununu birlikte halletmeli."

Bu tespitler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı Aleksandr Dugin'e ait. Moskova'da Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Dugin, Musul operasyonunun amaçlarını sıraladı. Dugin, Amerika'nın öncelikli amacın Irak petronülü elinde tutmak olduğunu belirtti.

"ABD BÖLGEDEN DIŞARI ATILMALI"

"Amerika Suriye'de hiçbir amacına ulaşamadı" diyen Dugin, operasyonun Amerika'daki seçimlerle de ilgili olduğunu ifade etti. Ve, Türkiye'nin bölgedeki varlığının da Amerika için bir tehdit olduğunu söyledi. Dugin, "Kürdistan'ı kontrol etmeye ihtiyaçları var, çünkü Kürdistan'da Türkiye'nin varlığı ABD için bir tehlike. Çünkü ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nde büyük Kürdistan'ın yaratılması planına engel oluyor. Bu yüzden Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki varlığına karşı bir kuvvet oluşturmak istiyorlar" dedi.

Dugin'e göre, Musul operasyonunun bir başka amacı da IŞİD'in Rakka ve Halep'e yerleşmesini sağlamak. Bu sayede de Türkiye, Suriye ve Rusya birliğini engellemek. Bölge kuvvetlerinin Türkiye ile stratejik bir anlaşma yapması Amerika'nın bölgedeki planlarının suya düşmesi anlamına geliyor. Dugin'in önerisi Kürt sorununun Türkiye ile Rusya işbirliği ile halledilmesi.

"TÜRKİYE, RUSYA, İRAN ANA AKTÖRLER OLMALI"

Dugin, "Bu yüzden bence Musul, ABD'nin elinde olmamalı. ABD tüm bölgeden dışarı atılmalı. Hem Irak, hem Suriye'den. Fakat bunu yapabilmek için, öncelikle Rusya ve Türkiye arasında ama aynı zamanda da Amerikan etkisinden kurtulması gereken Irak hükümetiyle de çok güçlü ve sağlam bir işbirliğine ihtiyacımız var. Ama aynı zamanda Kürt faktörünü de bir şekilde halletmeliyiz. ABD'nin planladığı şekilde değil, Rusya ve Türkiye olarak kendi Kürt planımızı oluşturmalıyız. Kendi Avrasyalı Ortadoğumuz konusunda genel bir plan geliştirmeliyiz. Bu planda Rusya, Türkiye ve İran ve orada yaşayan tüm insanlar ana aktörler olmalı. Ama İran, Türkiye ve Rusya ve gerçek Arap dünyası, gerçek Araplar burada olmalı, ABD ve NATO olmamalı. Ortadoğu problemini çözmenin tek yolu bu" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # rusya # Putin # ulusal kanal # dugin