HSYK koruyor mu?

HSYK 3. Dairesi, kumpas davalarında rol alan hakim ve savcıları koruduğu iddiası gündeme geldi. Başta Eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz olmak üzere birçok görevli hakkındaki şikayetlerin engellendiği belirtildi.

HSYK koruyor mu?

HSYK 3. Dairesi'nin kumpas davalarda rol alan hakim ve savcılarla ilgili şikayetleri bir türlü karara bağlayamaması dikkat çekti.

Gazetelerdeki habere göre, daire, cemaate yakın hakim ve savcılarla ilgili şikayetler kapsamında hiçbir dosyayı karara bağlamadı.

3. Daire'nin işlem yapmama gerekçeleri ise dikkat çekici. Şikayetlerin; 7 üyeli dairede "çoğunluğun sağlanamaması", "izinli ve raporlu üyeler bulunması" ve "karşı oy yazısının yazılmaması" gibi gerekçelerle işleme konulamadığı belirtiliyor.

Hakim ve savcılarla ilgili hiçbir dosyanın 2. Daire'ye intikal ettirilmediği belirtiliyor.

Eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkındaki onlarca şikayete rağmen işlem yapılmayanlar arasında yer aldı. Daire, Zekeriya Öz'ün twitter paylaşımları nedeniyle yapılan şikayeti çoğunluk olmadığı gerekçesiyle karara bağlamadı. HSYK 3. Dairesi'nin Savcı Öz hakkında inceleme yapan müfettişi de "yetkin yok" diyerek engellediği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # dosya # ergenekon savcısı