Çin'den THAAD'a karşı hamle

Çin Halk Cumhuriyeti, Amerika'nın Güney Kore'ye yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi THAAD'a karşı yeni silah ve ekipmanlar test edeceğini açıkladı. Çin yeni silahlarla gerçek savaş senaryolarına dayalı tatbikat yapacak.

Çin'den THAAD'a karşı hamle

Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore'ye konuşlandırılmasına başlanan Amerika'nın Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemine karşı yeni silah ve ekipmanlar test edeceğini açıkladı.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yang Yücün, Kore Yarımadası'nın durumunun hassas ve karmaşık olduğunu belirtti. Yang, Çin'in bölgesel istikrarı korumak için yapıcı çalışmalar sergilediğini söyledi.

THAAD sisteminin bölgedeki stratejik denge ve istikrara zarar verdiğini dile getiren Yang, söz konusu sisteme karşı gerçek savaş senaryolarına dayalı tatbikat yapılacağını, yeni silah ve ekipmanların test edileceğini ifade etti.

Çin, dün de ilk yerli uçak gemisini suya indirmişti.

Güney Kore'den dün yapılan açıklamada ise THAAD'ın bazı parçalarının 8 Mart'ta ülkeye ulaştığı ve sistemin kurulumunun başladığı duyurulmuştu.

Pekin yönetimi, Washington'un, THAAD sistemini Güney Kore'ye yerleştirme planına bu sistemin bölgedeki güvenlik endişelerini arttırması ve casusluk faaliyetleri için kullanılması endişeleriyle karşı çıkıyor.

ulusalkanal.com.tr

# çin # silah # Güney Kore # ekipman # hamle