Putin ve Erdoğan, S-400 konusunda anlaştı! Peskov ve Işık'tan açıklama

Türkiye, Rusya ile S-400 füze sistemleri konusunda fikir birliğine vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in üzerinde görüştüğü füze savunma sistemleri için Rusya, Türkiye'ye kredi açacak.

Putin ve Erdoğan, S-400 konusunda anlaştı! Peskov ve Işık'tan açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Moskova'da S-400 sistemlerinin Türkiye'ye satışı konusunda fikir birliğine vardı. Füze savunma sistemleri konusunda en ileri teknoloji olan S-400'ler için Rusya'nın Türkiye'ye kredi açacağı öğrenildi. Bu alım hem Türkiye'nin NATO dışındaki en büyük askeri füze sistemi alımı olma hem de Rusya ile Türkiye arasındaki en büyük askeri alım sözleşmelerinden biri olma niteliği taşıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, S-400'ler ile ilgili olarak "bir anlayış var" dedi. Peskov, Rusya'nın bu alanda işbirliğine karşı olmadığını söyledi.

Savunma Bakanı Fikri Işık ise Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmelerde büyük ilerleme kaydedildiğini, ancak henüz imza noktasına gelinmediğini söyledi.

Uzmanlar, görüşmeler başarıyla tamamlanırsa bu anlaşmanın Moskova ile Ankara arasında yapılan en büyük sözleşmelerden biri olacağını belirtiyor.

Strateji Analizi Merkezi Başkanı Ruslan Puhov, “Bu ABD ve NATO'ya güçlü bir sinyal. Türkiye'ye saygı gösterilmezse o da Rusya ile ilişkilerini güçlendirir. Silahlar her zaman askeri hedeflerle satın alınmıyor" dedi.

Rusya, İran ile de S-300 füze savunma sistemi anlaşması gerçekleştirmişti, ancak bu sistemlerin teslimatı henüz gerçekleştirilmedi.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # erdoğan # Putin # s-400 # kremlin # peskov # izvestiya