AKP, CHP ve MHP'den Avrupa Parlamentosu kararına karşı ortak açıklama

AKP, CHP ve MHP, Avrupa Parlamentosu'nun "soykırım" tasarısına karşı ortak açıklama yaptı. Açıklamada, kararın "seçici ve tek taraflı olduğu, hukukun hiçe sayıldığı ve kabul edilemeyeceği" vurgulandı. Batı'dan yana tavır alan HDP ise açıklamaya imza atmadı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek de hukuku çiğneyen Avrupa'nın adalet anlayışını eleştirdi

AKP, CHP ve MHP'den Avrupa Parlamentosu kararına karşı ortak açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan AKP, CHP ve MHP Avrupa Parlamentosu 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan kararına karşı ortak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Avrupa Parlamentosu kararının "seçici ve tek taraflı" olduğu belirtildi. Kararın "kabulünün mümkün olmadığı ve yok hükmünde olduğu" vurgulandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan 3 parti, Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan kararına karşı ortak açıklama yaptı. AKP, CHP ve MHP'nin imza attığı açıklamada, kararın "seçici ve tek taraflı" olduğu belirtildi.

"Şahsen 4 siyasi partimizin grup başkanvekilleri ile kendim telefonla görüştüm. Bir metin hazırlandı. Bilgilerine sunuldu. AKP, CHP ve MHP grup başkanvekilleri ve benim imzamla bu konudaki dşüncelerimizi ifade ettik"

"Açıklamada, kararın "kabulünün mümkün olmadığı ve yok hükmünde olduğu" vurgulandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nun 1915 olayları konusunda 15 Nisan 2015 tarihinde kabul ettiği kararı, her bakımdan fevkalade talihsiz buluyor ve esefle karşılıyoruz. Avrupa Parlamentosu'nun Osmanlı İmparatorluğu'nun tüm İmparatorluk halkı için trajik olan bir dönemine yönelik seçici ve tek taraflı yaklaşımını bir kez daha ortaya koyduğu, Birinci Dünya Savaşı koşullarında Anadolu'daki tüm halkların çektiği acıya duyarsız kalarak sadece Ermenilerin acılarını yücelttiği bu yakışıksız karar, kabulü mümkün olmayan yok hükmünde bir karardır."

Meclis Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, kararın tarih ve hukuku hiçe saymak anlamına geldiği belirtildi, Avrupa'nın yaklaşımı kınandı. Açıklamaya imza atmayan tek parti ise Batı'dan yana tavır takınan HDP oldu.

"1 üye de bu karara katılmadı. Onu da tahmin edebilirsiniz"

Ortak bildiriden sonra ilk kez konuşan Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in AP'ye tavrı da sertti.

"Bu karar her bakımdan talihsiz ve milletimize karşı yapılmış insanfsızca bir suçlamadır"

Çiçek, kararın ön yargıya dayalı olduğunu vurguladı, Avrupa'nın adalet anlayışını eleştirdi.

"Ön yargıya dayalı bir açıklama yapılmıştır. Bu eğer adalet bir anlam ifade ediyorsa son derece adaletsiz ve tek yanlı bir tutumdur"

Batı'dan yana tavır takınan HDP ise açıklamaya imza atmadı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # mhp # AKP # Ermeni soykırımı yalanı # ap