Başbakan Binali Yıldırım ve AP Başkanı Martin Schulz'den 'vize serbestisi' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme ardından gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye-AB arasında uygulanması düşünülen vize serbestisi hakkında önemli açıklamalar yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım ve AP Başkanı Martin Schulz'den 'vize serbestisi' açıklaması

CNN Türk'ün haberine göre, basın mensuplarının sorduğu vize serbestisi sorusuna yanıt veren Martin Schulz, "Şu anda Türkiye-AB arasında farklılıklar nedeniyle vize serbestisi hakkında adım atılmıyor ancak bu başarısız olunacağı anlamına gelmiyor. Çok net söyleyebilrim terörle mücadele yasası reformu gerçekleşmediği için bir adım atılamıyor" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım ise konuya ilişkin, "Açık ve seçik AB'ye, Sayın Schulz'a da bir kez daha söyledik ki bugünkü içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı biz burada Terörle Mücadele Yasası'nda bir iyileştirme yapamayız. Bu bizim ölüm kalım meselemiz. Bu,Türkiye'nin güvenliği meselesi, aynı zamanda Avrupa'nın da terörle mücadelesiiçin olması gereken bir konu. Bunu bir kenara bırakırsak, diğer bütün konuların çözüme kavuşturulmasında bir sorun görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# vize serbestisi