Suriye 'Beyaz Baretliler'i BM gündemine taşıdı

Suriye BM Daimi Temsilcisi Hüsameddin Ala, Suriye çapında sözde 'sivil savunma' adı altında faaliyet yürüten ancak cihatçı örgütlerle bağlantıları ortaya çıkan ve ABD tarafından fonlanan 'Beyaz Baretliler' grubunu Avrupa'nın gündemine taşıdı. Beyaz Baretliler, Suriye'den asılsız iddiaları medya yardımıyla Batı kamuoyuna duyuruyor

Suriye 'Beyaz Baretliler'i BM gündemine taşıdı

SuriyeBM Daimi Temsilcisi Hüsameddin Ala, Beyaz Baretliler örgütünü terörist gruplarla bağlayan organik ilişkiyi anlattı. Ala, ABD ve İngiltere’nin sözde “Beyaz Baretliler” adlı örgütü, başta Nusra Cephesi terör örgütü olmak üzere Suriye’deki terörist örgütlerin sözde insani kolu mahiyetinde olması için kurduklarını ve finanse ettiklerini belirtti.

Suriye'de 3 bin gönüllü çalışanı olduğu bilinen ve Batı kamuoyu tarafından sıklıkla 'kahramanlar', 'Suriyenin öz sivil-savunma gücü' gibi ifadelerle tarif edilen 'Beyaz Baretliler'in cihatçı terör örgütleriyle bağlarını ortaya koyan bazı fotoğraflar ortaya çıkmıştı. Aydinlik.com.tr'den Mustafa Birol Güger'in haberine göre fotoğraflarda ağır silahlarla poz verdikleri görülen 'Beyaz Baretliler'in, Nusra Cephesi'yle zafer kutlamaları ile Suriye askerlerinin 'cezalandırılması' eylemlerine katıldıkları anlaşılmıştı.

Ala, Washington ve Londra’nın bu örgütten Suriye’ye karşı medya hamlesinde temel edat yanı sıra silahlı terör grupların bulunduğu bölgelerde kimyasal silah kullanımı iddialarıyla bağlantılı yalan ve suçlamaları düzenlemek için kaynak yaptığına dikkat çekti.

Cenevre BM Merkezinde düzenlenen ve Rusya Federasyonu’nun da daimi temsilcisi Gennadi Gatilov’un bulunduğu “Suriye’de İnsani Durumlar ve Görgü Tanıkları Raporları” başlıklı ortak forumda yaptığı konuşmada Büyükelçi Ala, Halep şehrinin doğu semtleriyle Doğu Guta bölgelerinin Nusra cephesi terör örgütü ve onunla koalisyon kuran terörist gruplardan temzilenmesinin, Beyaz Baretliler örgütünü terörist gruplarla bağlayan organik ilişkiyi ve sivil bölgeleri bombalama iddialarıyla Suriye’nin farklı bölgelerinde kimyasal silah kullanımı iddialarını üretmedeki rolünü belge ve bilgilerle ortaya çıkardığına dikkat çekti.

Büyükelçi Ala, bu örgütün çalışmalarının niteliği, olayların aldığı raporlara cevap vermeye değil, kendi zamanlamasına ve taşımak için aldığı talimatların uygulanmasına dayandığını söyledi.

Büyükelçi Ala, işin ilginç tarafının “Beyaz Baretliler” adlı örgütü çalıştıran ülkelerin Suriye’den kaçırılan çok sayıda üyesini terörist gruplarla irtibatlarını bilmesinden dolayı topraklarına geçişlerine izin vermemesinin alay konusu olduğunu söyledi.

KİRLİ ROL

Gatilov da bir konuşma yaparak Beyaz Baretliler ve üstlendikleri kirli rolü açığa çıkarmanın önemini belirterek, Suriye’nin bazı bölgelerinde suç faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti.

Gatilov, Batı ülkelerinin “Beyaz Baretliler”ın tüm üyelerini Suriye’den çıkarma sözlerini ihlal ettiğini açıklayarak, Ürdün’de yaşayan onlarca Beyaz Baretli olduğuna dikkat çekti ve Batı'nın bu kişileri kendi ülkelerinde eylem düzenlemelerinden korktuğu için kabul etmediğini açıkladı.

# rusya # suriye # bm # Birleşmiş milletler # Beyaz Baretliler