Öcalan: "Süreç sırat köprüsü üzerinde"

PKK lideri Abdullah Öcalan İmralı cezaevinden, AKP'yle yürütülen açılım sürecine devam etme mesajı yolladı. BDP heyetiyle temas kuran Öcalan, yeni kurulan HDP'nin açılım sürecinde olumlu bir rol oynayacağını belirtti.

Öcalan: "Süreç sırat köprüsü üzerinde"

PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşen BDP heyeti Öcalan'ın mesajını kamuoyuna duyurdu. Abdulllah Öcalan AKP'yle yürütülen açılım sürecine devam etme mesajı yolladı.

Çözüm süreci çok ciddi bir aşamaya gelmiştir. Süreç halen devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerindedir. Şimdiye kadar atılan adımlar ve yapılan fedakârlıkların çoğu tek yanlı olmuştur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen tek yanlı da olsa barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır.

Öcalan sürecin devam etmesi için yasal alt yapı oluşturulması talebinde bulundu.

Süreç üzerinde oluşabilecek her türden komployu etkisiz kılmanın tek yolu acil demokratikleşmedir. Bunun en önemli ayaklarından birisi de sürecin en temel eksiği olan yasal dayanak ve altyapının biran önce oluşturulması olacaktır.

Öcalan'la görüşen heyete listeden çıkarılan Sırrı Süreya Önder yeniden dahil edildi. Önder BDP'den Öcalan'ın talimatıyla kurulan HDP'ye geçmişti. Abdullah Öcalan'nın yeni kurulan HDP'den memnun olduğu öğrenildi. Hem BDP hem de HDP milletvekilleriyle temas kuran Öcalan iki partiyle birlikte görüşmüş oldu.

Öcalan ayrıca adaya, yapılan ziyaretlerin basın mensupları, akil adamlar, Meclis’teki diğer siyasi partileri de kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # pkk # abdullah öcalan