Bakan Pakdemirli açıkladı: 875 milyon lira hibe verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD-2 Programı kapsamında üreticiye verilecek hibe tutarını açıkladı. Pakdemirli, "Toplam yatırım tutarı 1,9 milyar lira olan 493 proje onaylandı. Onaylanan projelere 875 milyon lira hibe desteği vereceğiz" dedi.

Bakan Pakdemirli açıkladı: 875 milyon lira hibe verilecek

875 milyon lira hibe desteği verilecek.

Üreticiye daha çok gelir, istihdama daha çok katkı amacıyla harekete geçildi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla IPARD kırsal kalkınma destekleri projesine başlandı.

Haberi Tarım ve Orman BakanıBekir Pakdemirli duyurdu. Tarım alanında desteklerin yatırımcılara buluşturmaya devam edildiğini ifade etti.

Pakdemirli, ''Her alanda büyüme, her alanda kalkınma vizyonuyla başlayan bu atılım döneminde, tarım ve kırsal daima ilk sıralarda yer aldı. Birçok ürünün anavatanı olan Anadolu toprakları, bu süreçte büyük bir değişime sahne oldu. Sağladığımız desteklerle, kırsalda binlerce modern tesis kuruldu. Bu tesisler üretiminin gücünü artırırken on binlerce kişiye de yeni istihdam kapılarını açtı'' dedi.

"Toplam yatırım tutarı 1,9 milyar lira olan 493 proje onaylandı." diyen Pakdemirli, "Onaylanan bu projelere ise 875 milyon lira hibe desteği vereceğiz." dedi.

2021 yılı içerisinde 11 farklı sektörde yatırımlar tamamlanandı. Toplam 2 bin 603 projeye 805 milyon lira hibe ödemesi yapıldı. Böylece ülkeye 1,2 milyar liralık yatırım kazandırıldı.

Öte yandan, 2021 yılı içerisinde hibe ödemesi yapılan projelerin sektörel dağılımı, "bitkisel üretim bin 353, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler 163, kırsal turizm 188, yerel kalkınma ve tarım-çevre 44, arıcılık 167, su ürünleri yetiştiriciliği 9, hayvancılık 300, gıda işleme 192, yenilenebilir enerji 157, teknik destek projesi 2, makine parkı ise 28" şeklinde gerçekleşti.

# çevre # Tarım ve Orman Bakanı # Bekir Pakdemirli # yatırım # turizm # Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu # hibe