Pehlivanlar er meydanında kıyasıya mücadele etti

KÂĞITHANE’DE ‘Sadabad Yaz Etkinlikleri’ kapsamında 26’ncısı düzenlenen Yağlı Güreş Müsabakaları büyük bir mücadeleye sahne oldu. Er meydanına çıkan güreşçiler, başpehlivan olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Pehlivanlar er meydanında kıyasıya mücadele etti

Hasbahçe Güreş Sahası’nda düzenlenen yağlı güreş müsabakalarına, Türkiye’nin dört bir yanından güreşçi katıldı. Her yaştan 14 boyda yarışan 300’ün üzerinde sporcu, onlarca hakemin gözetiminde güreşerek, güreş meraklılarına unutulmaz bir gün yaşattı. Kırkpınar’dan gelen davul-zurna ekibi, ata sporunun ruhunu canlandırırken, yaşları 14-18 arasında değişen küçük güreşçilerin mücadeleleri etkinlikte büyük ilgi gördü.

“TAHA AKGÜL GİBİ BİR GÜREŞÇİ OLMAK İSTİYORUM”

Rakibiyle 10 dakika boyunca güreşerek dikkatleri üzerine çeken Ömer Faruk Doygun, ileride iyi bir güreşçi olmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Çok yorulmuştum, rakibim benden güçlüydü ama ben güreş tekniğiyle onu yendim. İdolüm Taha Akgül. İleride onun gibi bir güreşçi olmak istiyorum. Okuyorum, okulumu da ihmal etmeden iyi bir güreşçi olmak istiyorum.”

Daha önce minder güreşlerinde yer aldığını belirten küçük güreşçi Resul Bat, “İlk defa yağlı güreşte yarışıyorum. Köylerde yapıyorduk ama bu kadar yağlı olmuyordu. İnşallah kupayı alacağız” dedi.

Teşvik 1 boyunda yarışarak bir üst tura geçmeye hak kazanan Murat Gonca, “Çok zorlu ve heyecanlı güreşler oluyor. Kâğıthane her zamanki gibi güzel güreş müsabakaları yapmaya devam ediyor. Ben de inşallah derece yapacağım” şeklinde konuştu.

“ANNELER GÜNÜ ÖNCESİ BÜYÜK GURUR YAŞADIM”

Anneler Günü öncesi düzenlenen etkinlikte oğlunun güreşini izleyen Sevda Güpüroğlu, “Bu yılki güreş müsabakalarında oğlum da yarışıyor. Bu yarışa katılması, anneler günü öncesi bana büyük gurur verdi. İnşallah ileride daha iyi yerlerde görürüm. Çok heyecanlıyız, heyecanla seyrediyoruz” ifadelerini kullandı.

PEHLİVANLARIN ER MEYDANINDAKİ KIYASIYA MÜCADELESİ

Etkinlikte vatandaşlara ve güreşçilere seslenen Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Geleneksel Sadabad Yaz Etkinlikleri çerçevesinde sizlerle buluştuğumuz için çok mutluyuz. Güreşler de çok güzel bir şekilde devam ediyor. Tüm sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyoruz” dedi.

Küçük güreşçilerden sonra er meydanına çıkan pehlivanlar, rakiplerine kol bağlayarak mücadele etti. Mehmet Yeşilyeşil, rakiplerini devirerek, Kâğıthane 2017 Yağlı Güreş müsabakalarının başpehlivanı olmaya hak kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu Abdullah Güngör 2'nci olurken, müsabakalara Ordu'dan katılan güreşçi Recep Kara 3'üncü oldı. Başpehlivana altın madalyonunu ve kupasını Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç taktim etti. Geç saatlere kadar devam eden güreş müsabakaları vatandaşlardan tam not aldı.

# kağıthane # başpehlivan # Pehlivan # Er Meydanı # yağlı güreş