Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin yeni açıklama

Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesi ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, S-400 konusunun gündeme geldiğini ancak bu konunun Biden-Putin zirvesinde gündeme gelmesini beklemediğini söyledi. Yetkili ayrıca S-400'ler ile Türkiye'nin Kabil Havalimanı'ndaki mevcudiyeti konusu arasında herhangi bir bağ olmadığını da bildirdi.

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin yeni açıklama

ABD Başkanı Joe Biden'ın Brüksel'den Cenevre'ye seyahat ettiği sırada, Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili gazetecilere açıklamada bulundu.

Biden'ın Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmede, S-400 meselesinin gündeme gelip gelmediğinin ve bunun Biden'ın Putin ile yapacağı zirvede konu olup olmayacağının sorulması üzerine yetkili şu cevabı verdi:

- Rus S-400 sistemi meselesi gündeme geldi. Bu bizim iç kanunlarımızla ilgili olarak Türkiye ile bizim aramızdaki bir mesele. Biden ile Putin arasındaki zirvede bu konunun gündeme gelmesini beklemiyorum.

Yetkili, "Türkiye'nin Kabil Havalimanı'ndaki varlığı karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile S-400 konusunda bir anlaşma sağlandı mı?" sorusunu ise "Hayır, S-400'ler ile Kabil Havalimanı arasında bir bağlantı yok." diye yanıtladı.

Erdoğan ile Biden 14 Haziran'da Brüksel'deki NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelmişti.

# abd # görüşme # joe biden # Beyaz Saray # Cenevre