ABD'ye karşı birleştiler

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip gelişmiş 7 ülkeden oluşan G7 Grubu, Amerika'ya karşı birleşti. ABD Başkanı Donald Trump'ın, ithal çelik ve alüminyuma yönelik yeni gümrük vergisine tepki gösteren G7 üyeleri, Washington'a karardan vazgeç uyarısında bulundu.

ABD'ye karşı birleştiler

Amerika'nın ithal çelik ve alüminyuma yeni vergi kararı dünyanın en büyük 7 ekonomisini biraraya getirdi.

G7 Grubu, dönem başkanları olan Kanada'da 3 gün süren Maliye Bakanları Toplantısı yaptı.

Toplantı sonrası Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve İngiltere ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride Amerika Başkanı Donald Trump'ı uyardı, uygulamanın "Endişe ve hayal kırıklığı" yarattığı belirtildi.

Washington'a yapılan çağrıda yeni gümrük vergisinden vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.

6 ülkenin ortak bildirisi toplantıya katılan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e iletildi. Munchin'den de 8-9 Haziran tarihleri arasında Kanada'da yapılacak olan G7 Liderler Zirvesi'nden önce mesajların Trump'a iletmesini istendi.

Başkan olarak Kanada'ya ilk ziyaretini yapacak olan Trump, G7 Liderler Zirvesi bu karar ile dünya ticaret savaşınde gerilimi arttırdı.

Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve İngiltere ile Avrupa Birliği’'nin, ABD'ye karşı birleşmesinin, zirveden çıkacak kararlara nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

ulusal.com.tr

# abd # g7