ABD-Meksika sınırına duvar

Amerika'nın çiçeği burnunda başkanı Donald Trump, "yasa dışı göçmenleri önlemek" ve "sınır güvenliğini artırmak" gerekçesiyle Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzaladı. İlk tepki de Meksika'dan geldi. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ABD Başkanı Donald Trump'ın iki ülke sınırına ördüreceği duvarın parasını ödemeyeceklerini söyledi

Amerika Başkanı Donald Trump, "yasa dışı göçmenleri önlemek" ve "sınır güvenliğini artırmak" amacıyla Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzaladığını açıkladı.

İç Güvenlik Bakanlığına yaptığı ziyarette konuşan Trump, duvarla yasa dışı göçmenlerin, insan kaçakçılığının ve uyuşturucu ticaretinin önüne geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Trump, "Amerika, bugünden itibaren sınırlarının kontrolünü geri alıyor." ifadelerini kullandı.

Trump "Meksika’yla görüşmeler en kısa sürede başlayacak, masrafları ‘yüzde 100’ karşılayacaklar" dedi.

Yaklaşık 3 bin 200 kilometre uzunluğunda olması öngörülen duvarla ilgili Meksika'dan bir rest geldi. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, duvarın parasını ödemeyeceklerini söyledi. "Defalarca söyledim, Meksika hiçbir duvar için para ödemeyecek" diyen Nieto, Devlet Başkanı olarak Meksika ve Meksikalıların çıkarlarını savunacağını dile getirdi.

ulsualkanal.com.tr

# donald trump # sınır # meksika # duvar