Prof. Dr. Özlenen Özkan: ''Ya aşı olacağız ya da kovid''

Çin aşısı gönüllüsü olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, açıklama yaptı. Aşıya güvendiğini belirten Özkan, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin 2020 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Özkan, salgın sürecinde 152 hastaya nakil yapıldığını kaydetti.

Prof. Dr. Özlenen Özkan: ''Ya aşı olacağız ya da kovid''

Çin aşısı testlerine gönüllü olarak katıldı. Ülkemizde aşıyı ilk yaptıranlar arasında yer aldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, aşıya güvendiğini belirtti. Herkesi de aşı olmaya çağırdı.

Rektör Özkan, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin 2020 yılı değerlendirme toplantısında konuştu.

Merkez, alanında Türkiye'nin en başarılı merkezlerinden biri. Salgın sürecinde de organ nakli bekleyen hastalara şifa oldu. Alınan sıkı tedbirlerle merkezde, 152 hastaya nakil yapıldı.

2019'da hayatını kaybeden 619 kişinin organları bağışlandı. Yaklaşık 2 bin hasta bu organlarla sağlığına kavuştu. Bu sayı bu yıl 261'e geriledi. Organ bağışının önemine bir kez daha dikkat çekildi. 2021 yılı için hedef büyütüldü.

# aşı # Özlenen Özkan