Ankara teyakkuzda

İstanbul'daki bombalı saldırıdan sonra Ankara da teyakkuza geçti. İşçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Davutoğlu Çankaya Köşkü'ndeki güvenlik zirvesine katıldı

Ankara teyakkuzda

Ankara alarmda. İstanbul'daki patlamadan sonra İçişleri Bakanı Efkan Ala Resmi Konut'a giderek Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

Efkan Ala patlamaya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bilgi verdi.

Davutoğlu daha sonra Çankaya Köşkü'ndeki güvenlik zirvesi toplantıya katıldı.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in İstanbul'da bulunması nedeniyle toplantıya bir müdür yardımcısı çağırıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Kısıklı'daki konutundan çıktığı dakikalarda Sultanahmet saldırısının haberi geldi. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na giderken yol boyunca ilgililerden bilgi aldı.

Erdoğan'ın güzergahı boyunca koruma jeeplerinin sinyal kesici jammerları tam kapasiteyle çalıştı. Atatürk Havalimanı'nda bekleyen Ana uçağı içinde ve çevresinde polis köpekleri arama yaptı. Özel hareket polisleri de her zamanki gibi çevrede önlem aldı.

Erdoğan görüşmelere Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde de devam etti. Erdoğan daha sonra Ankara'ya hareket etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Daire’de de kriz toplantıları yapıldı. Eylemle ilgili de İstanbul ile bilgi alışverişinde bulunuldu. ulusalkanal.com.tr

# ankara # sultanahmet patlama