ABD'de 15 Temmuz afişlerine yasak

Amerika'nın başkenti Washington'da bulunan tramvay ve metro duraklarındaki panolara, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ilanların asılmasına izin verilmedi. Bu arada Amerika, Türkiye'deki vatandaşlarını darbe girişiminin yaklaşan yıldönümü sebebiyle uyardı.

Amerika'da FETÖ'cü 15 Temmuz darbe girişiminin bilgilendirmesi amacıyla panolara ilan asılmasına izin vermedi.

MÜSİAD ABD Şubesi, Washington Bölgesindeki tramvay ve metro duraklarındaki panolarda, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgilendirme ilanları asmak istedi. Ancak Metro Duraklarına İşletmeleri, afişlerin asılmasına izin vermedi.

Dernekten yapılan açıklamada ilanların asılması için reklam kuruluşları ile anlaşıldığını ancak metro istasyonları işletmelerinin "Politik" oldu gerekçesi ile anlaşmayı tek taraflı iptal ettiği belirtildi.

Öte yandan Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de bulunan vatandaşlarını, darbe girişiminin yıldönümü sebebiyle uyardı.

Elçiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada "15 Temmuz ve önceki günlerde, darbe girişimi yıldönümüyle ilgili olarak ülke genelinde halka açık yerlerde toplantı ve gösteriler gibi büyük etkinlikler gerçekleşebilir. ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye'de yaşayan veya Türkiye'de seyahat eden ABD vatandaşlarını dikkatli olmaya ve gösteriler ile büyük kalabalıklardan uzak durmaya çağırıyor" denildi.

Vatandaşlarına "Yerel haberleri takip edin" diyen büyükelçilik gösterilerin şiddet riskini taşıdığı iddiasında da bulundu.

ulusal.com.tr

# 15 temmuz # yasak