Cumhuriyet gazetesinin iddianamesinde 19 sanık yer alıyor

Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkındaki iddianame hazırlandı. Can Dündar, Akın Atalay, Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 19 sanıklı iddianamede gazetenin, PKK ve FETÖ'nün aracı olarak eylemlerini meşrulaştırmaya çalıştığı belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinin iddianamesinde 19 sanık yer alıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesi yöneticisi ve yazarları hakkındaki soruşturma 5 ay sonra tamamladı, iddianameyi hazırladı. Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İddianame 274 sayfa ve 19 sanık yer alıyor. Gazetenin yöneticisi ve yazarı olan aralarında Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya da sanıklar arasında.

Savcı Yasemin Baba tarafından hazırlanan iddianamede 19 sanık “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” ile suçlandı.

"Gazetenin PKK terör örgütünün yaptığı eylemleri meşrulaştırmaya çalıştığı" savunulan iddianamede, “Daha önce Taraf Gazetesi’ni araç olarak kullanan FETÖ/PDY, MİT TIR’ları haberinde olduğu gibi bazı bilgi ve belgeleri servis etmek için Cumhuriyet Gazetesi’ni seçmiştir” denildi. Şüpheli Akın Atalay’ın gazete yönetimine geldikten sonra Alev Coşkun ve diğer Atatürkçü yönetici ve yazarları tasfiye edildiğine dikkat çekildi.

Can Dündar, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Aydın Engin, Bülent Yener ve Günseli Özaltay'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıl 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Mehmet Orhan Erinç ve Önder Çelik 11,5 yıldan 43 yıla kadar, Bülent Utku, Hacı Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Hikmet Aslan Çetinkaya'nın ise ayrı ayrı 9,5 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörüldü.

İddianamede; görevini kötüye kullanmakla suçlanan şüpheliler Güray Tekinöz ve Turhan Günay'ın hakkında ise 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme heyetinin, 15 gün içerisinde iddianameyi inceleyerek, reddine veya kabulüne ilişkin bir karar vermesi bekleniyor. İddianamenin kabulü halinde şüpheliler ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

ulusalkanal.com.tr

# cumhuriyet gazetesi # iddianame # sanık