‘Vatan Partisi ile eğitim milli olacak’

Vatan Partisi’nin Bursa Milletvekili Adayı emekli müfettiş Fethi Karadeniz, eğitimi masaya yatırdı

‘Vatan Partisi ile eğitim milli olacak’

Vatan Partisi’nin BursaMilletvekiliAdayı emeklimüfettişFethiKaradeniz, eğitimi masaya yatırdı. “AB ve ABD güdümündeki eğitim, milli eğitim olamaz” diyen Karadeniz, ulusal bilinçle alt yapısı oluşturulmamış eğitimin ülke birliğinin en büyük tehdidi olduğunu savundu.

Fethi Karadeniz, eğitim camiasının içindeki yozlaşmanın 1980 darbesiyle başladığını ve AK Parti döneminde tamamen karanlığa mahkum edildiğini ileri sürerek şunları söyledi:

“Vatan Partisi iktidarıyla yeniden aydınlanma dönemine gireceğiz. Milli hükümet, Cumhuriyet’in devrimci felsefesi kılavuzluğunda bağımsız, toplumcu, demokratik, laik, bilimsel ve halkçı ekonominin gereksinimlerine yanıt veren bir eğitim sistemi kuracaktır. Mustafa Kemal Atatürk’le başlayan Milli Devrim’in eğitimde yeniden işlerliğini sağlayacağız. Sömürgeci çıkar sistemine eleman yetiştiren bu günkü eğitim sistemini reddediyoruz. Türkçe’mizi iyi bilen ve özümseyen yurtsever, özgür, yaratıcı, sorgulayan, dayanışmacı, kamu mülküne sahip çıkan bireyler yetiştirmek ülkemizin bağımsızlığının ve özgürlüğünün tek yoludur.

Zorunlu temel eğitim 6 yaşından başlayacak ve 13 yıl kesintisiz sürecektir. YÖK gibi dikta uzantılar kaldırılarak, üniversite sınavlarıyla ailelere yansıyan bunalım ve çocuklarımızın sınav kaygılarını da sona erdireceğiz. Eğitimin son 4 yılında çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda akademik kariyer biçimlendirilecektir. 2 yıllık bir süreçle giyimden kırtasiyeye, barınmadan kültürel etkinliklere her şey ücretsiz duruma getirilecek. Millici, halkçı ve Atatürkçü sistemin temeli budur.

Atanamayan öğretmenlerimizin ilk etapta 200 bini derhal atanacak. 100 bini Milli Eğitim Bakanlığı’nın kadrolarına katılarak eğitimle ilgili tasarılar üretilecek ve tüm öğretmenlerle aynı haklara sahip olarak ülkesine kendi alanında hizmet vermeye başlayacaktır. Anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız eğitim, kültürel ve spor hizmeti sağlanacak. Eğitimde öğrencilerden ve ailelerden katkı payı, yardım ve benzeri para alınmayacak. Ailesinden uzak eğitim gören, kimsesiz ya da yardıma muhtaç öğrencilerin beslenme, giyim, uygarca eğlenme ve kültürel gereksinimlerini devlet karşılayacaktır. Kamu toplu taşıma araçları öğrenciye ücretsiz olacaktır. Parasız eğitim sisteminde, öğrencilerimizin geçmişten kalan kredi borçları silinecektir. Öğretmen yetiştiren kurumlar eğitim planına göre düzenlenecek, öğretmen adaylarının bilim, felsefe ve sanat alanlarında birikim sahibi olmaları sağlanacaktır.

Eğitimde birlik ve aydınlık Türkiye için Vatan Partisi’nde buluşmayı ve yeniden üreterek büyüyen Türkiye için bilinçli, yurtsever bir kuşak için halkımızı Vatan Partisi’yle bütünleşmeye çağırıyoruz.”

karacabeyblog.com

# bursa # vatan partisi # müfettiş # emekli # milletvekili # eğitim # aday # karadeniz # fethi