Metro ve tramvay seferlerine yağmur engeli

İstanbul'da aralıklarla etkili olan şiddetli yağış yine hayatı durdurdu. Vatan Caddesini su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı, ulaşım tamamen durdu. Şiddetli yağmur nedeniyle Bayrampaşa - Yenikapı arasındaki metro seferleri de yapılamadı.

Megakent İstanbul yine yağmura teslim oldu.

Yağmur kısa sürdü ama etkisi şiddetliydi.

Şehrin önemli ulaşım arterlerinden Vatan caddesi, dakikalar içinde tanınmaz hale geldi. Dahası metro seferleri de yapılamadı.

Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü saatler öncesinden uyarısını yapmıştı. Ama daha önceki manzaların benzerinin yaşanmasının önüne geçilemedi. Önce gökyüzü kara bulutlarla kaplandı ardından yağmur başladı.

Şiddetli yağış yaklaşık 3 dakika sürdü.

Yenikapı - Atatürk Havalimanı metro hattında Bayrampaşa - Yenikapı arasındaki seferler durduruldu. Vatandaşlar Yenikapı'dan Sağmacılar durağına kadar otobüslerle taşındı.

Otobüslerin geçiş güzergâhında da durum pek iç açıcı değildi. Şehrin en işlek caddelerinden biri olan Vatan caddesi su altında kaldı. Edirnekapı istikametinde trafik durdu. Topkapı Ulubatlı'da alt geçidinde su baskını yaşandı.

Bir taksi tamamen suya gömüldü. Bazı sürücüler araçlarında mahsur kaldı. Devreye itfaiye ekipleri, çekiciler ve iş makineleri girdi. Yağmur nedeniyle kent genlinde trafikde ciddi yoğunluk yaşandı.

Uzmanlar kuvvetli yağışların bir süre daha devam edebileceği konusunda uyardı.

ulusal.com.tr

# metro # tramvay