Türkiye düşmanları Avrupa'da birleşti: PKK ve FETÖ üyeleri Türkiye Tribunali adıyla sözde mahkeme kurdu

PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin sığınağına dönüşen Avrupa, Türkiye karşıtı yeni bir skandala imza attı. Avrupa ülkelerine kaçan FETÖ mensupları, “Türkiye Tribunali” adıyla “sözde mahkeme” kurdu. PKK’nın ortaklığında kurulan Türkiye karşıtı oluşuma, FETÖ’nün yurt dışındaki davalarına bakan Belçikalı avukat Johan Vande Lanotte önderlik ediyor. Terör sanıklarını bir araya getiren oluşum, İsviçre’nin Cenevre kentinde başlayan sözde halk mahkemesinde Türkiye’yi yargılıyor.

Türkiye düşmanları Avrupa'da birleşti: PKK ve FETÖ üyeleri Türkiye Tribunali adıyla sözde mahkeme kurdu

Türk adaletinden kaçarak Avrupa’ya sığınan PKK ve FETÖ mensupları, kurdukları sözde halk mahkemesinde Türkiye’yi yargılıyor.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptığı binlerce başvurusu reddedilen FETÖ’cüler, 2020 yılında Belçika’da “Türkiye Tribunali” adıyla bir “sözde mahkeme” kurdu. PKK’nın iş birliğiyle kurulan oluşuma, FETÖ’nün yurt dışındaki davalarına bakan Belçikalı avukatı Johan Vande Lanotte önderlik ediyor.

FİRARİ TERÖRİSTLER İSVİÇRE'DE TÜRKİYE'Yİ YARGILIYOR

1 yılı aşkın süredir Belçika’da Türkiye karşıtı faaliyet yürüten oluşum, İsviçre’nin Cenevre kentinde kurduğu sözde halk mahkemesinde Türkiye’yi yargılamaya başladı. FETÖ ve PKK mensuplarının mahkeme parodisi, 4 gün sürecek. Sözde yargılamayla amaçlanan ise, uluslararası kamuoyunda Türkiye karşıtı algı yaratmak…

“Türkiye Tribunali” adlı oluşum, Türkiye düşmanları isimlerden oluşuyor. Raportörleri arasında yer alan Emre Turkut, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan Turgut Özal Üniversitesi’nde akademisyenlik yapmıştı. Turkut, aynı zamanda askeri liselere girecek örgüt üyelerinin mahrem abiliğini yaptığı bilinen ve darbe girişimi sonrası yurt dışına kaçmış bir isim…

Bir diğer raportör Eric Sottas ise, terör örgütü PKK’ya verdiği destekle biliniyor. İsviçreli raportör, Birleşmiş Milletler bünyesinde, Abdullah Bozkurt ve Levent Kenez gibi FETÖ firarisi isimlerle beraber Türkiye’yi karalama kampanyası yürütmüştü.

Türkiye düşmanı oluşuma önderlik eden ve Belçika siyasetinde Başbakan Yardımcılığına kadar yükselmiş olan Johan Vande Lanotte, daha önce FETÖ’nün Malezya imamlarından İsmet Özçelik adına Türkiye’yi dava etmişti. Ancak, Malezya makamları İsmet Özçelik’i gözaltına alıp Türkiye’ye iade etmişti.

HDP'Lİ İSİMLER FETÖ'CÜLERLE KOL KOLA

Sözde mahkemede Türkiye’yi suçlayan isimlerin ise Türkiye’deki suç dosyaları kabarık… Dikkat çeken isimlerden biri hakkında 16 ayrı terör soruşturması bulunan eski HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız… Sarıyıldız hakkında, PKK’nın Suriye’den Türkiye’ye sokmak istediği silahları kendi arabasıyla taşıyarak, örgütünün Suruç yapılanmasına teslim ettiği gerekçesiyle fezleke hazırlanmıştı. 2015 yılındaki Hendek operasyonları sonrası Fransa'ya kaçan Sarıyıldız’ın milletvekilliği düşürülmüş ve 2017 yılında Türk vatandaşlığından çıkarılmıştı. HDP'Lİ Sarıyıldız’ın PKK kamplarında bomba eğitimi aldığı da ortaya çıkmıştı.

FETÖ Firarisi eski Hakim Hasan Dursun ve kapatılan YARSAV’ın yönetim kurulu üyesi FETÖ’cü Süleyman Bozoğlu, HDP/PKK’ya yakınlığıyla bilinen ve bir çok kez terör soruşturması geçiren Avukat Eren Keskin ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak suçundan hapis cezası bulunan modacı Barbaros Şansal da sözde mahkemenin tanıkları arasında yer alıyor.

# fetö # pkk # hdp # avrupa # isviçre # Belçika # ismet özçelik # Cenevre # abdullah bozkurt # yarsav # HDP FETÖ # faysal sarıyıldız # hasan dursun