Dışişleri Bakanlığı yetkilisi: Suriye'ye kara harekatı olasılığını görüşüyoruz

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, Suriye'de yaşananları kara harekatı olmadan durdurmanın imkansız hale geldiğini söyledi. Haberde “ABD ve Batı ülkelerinin de harekatta yer alması gerektiği, Türkiye'nin tek başına kara harekatına girişmeyeceği” belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi: Suriye'ye kara harekatı olasılığını görüşüyoruz

Reuters haber ajansı, bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde "Türkiye'nin Suriye'ye yönelik kara harekatını koalisyon güçleriyle görüştüğünü" duyurdu.

Reuters'a konuşan Türk yetkili "Suriye'de olası bir kara operasyonunu IŞİD karşıtı koalisyon ile görüştüklerini tek taraflı operasyon istemediklerini" söyledi.

Suriye'de yaşananları kara harekatı düzenlemeden bitirmenin olanaksız hale geldiğini ifade eden yetkili "ABD ve Batılı müttefiklerin de operasyona katılması gerektiğini" söyledi.

İsmi belirtilmeyen Türk yetkili, açıklamaların: "Müttefikler arasında anlaşma olursa Türkiye kara harekatına katılır, tek başına kara harekatına girişmez." ifadelerini kullandı.

Şubat sonuna kadar Suudi Arabistan'dan dört jetin İncirlik Üssü'ne geleceğini" belirten yetkili "Rusya'nın bombardımanı durdurmaması halinde Münih anlaşmasının işe yaramayacağını" dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # beşar esad # kara operasyonu