Demirtaş muhalefete seslendi: ''Doğru ilkeler etrafında ittifak yapılmalı''

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefet partilerine "ilkesel ittifak" çağrısı yaptı. Demirtaş, önümüzdeki seçimler için "Türkiye tarihin en önemli seçimi" yorumunda bulundu, “Sanırım tarihimizdeki hiçbir seçim, bağrında bunca ciddi tehlikeyi ve fırsatı bir arada taşımamıştır” dedi.

Demirtaş muhalefete seslendi: ''Doğru ilkeler etrafında ittifak yapılmalı''

T 24 için yazı kaleme alan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olası ittifaklarla ilgili konuştu, "İlkesel ittifak" çağrısında bulundu.

Demirtaş yazısında 2023 seçimlerini "Türkiye tarihinin en önemli seçimi" olarak niteledi, "Bir rejim değişikliği hedefleniyor" iddiasında bulundu.

Muhalefet partilerine seslenen Demirtaş, ittifakların ilkesiz bir şekilde yapılması halinde "seçimi kaybetme" vurgusu yaptı. Demokrasi hedefinin taktiksel değil stratejik oldunu belirtti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP'nin bir tutum belgesi açıklayacığını söyledi.

Demirtaş, ''Yani seçilecek yönetim, bir süre sonra devleti ele geçirip kendisinden başka tüm kesimleri yok saymayacağını, ezmeyeceğini kesin olarak güvence altına alan bir program açıklamalı, gerekirse kamuoyu huzurunda ilkesel protokol imzalamalıdır'' dedi.

# türkiye # hdp # ittifak # selahattin demirtaş # demirtaş