Trump'tan üç yeni başkanlık kararnamesi

Amerikan Başkanı Donald Trump, üç yeni kararname imzaladı. Kararnameler; Amerikan vergi sistemini basitleştirip orta sınıf ve işletmeler üzerindeki vergi oranlarını düşürmeyi ve Bankacılık alanında finansal düzenlemeler yapılmasını içeriyor.

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın yeni hedefi, vergi reformları ve finansal düzenlemeler. Trump bu amaçla üç yeni başkanlıkkararnamesini imzaladı.

Hazine Bakanlığında düzenlenen törende kararnameleri imzalayan Trump, böylece Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e (Sitıvın Münicin) üç alanda araştırma yaparak 150 gün içinde Beyaz Saray'a rapor hazırlaması için emir vermiş oldu.

Trump'ın imzaladığı ilk kararname Amerika'nın vergi sistemindeki karmaşık düzenlemeleri azaltıp basitleştirmeyi hedefliyor. Trump'ın hedefi orta sınıf ve işletmeler üzerindeki vergi oranlarını düşürmek.

İkinci kararname ise Dodd-Frank Bankacılık Reformu kapsamındaki finansal regülasyonların incelenmesini içeriyor. Söz konusu finansal düzenlemelerin Amerikalı şirketlere engel oluşturduğu savunuluyor.

Üçüncü kararname Trump'ın "Vergi düzenlemelerinin neden olduğu aşırı yükleri azaltacağı" sözünü içeriyor. Trump'a göre kararname finansal istikrar açısından çok önemli.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada üçüncü kararnamenin "Federal vergi sistemi basit, adil, verimli ve ekonomik büyümeye yardımcı olmalı" ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

# trump # başkanlık # kararname # finansal regülasyon # vergi reformu