Kılıçdaroğlu'na ABD'den özel teşekkür

CHP, ABD’nin Uygur yalanlarına desteğini sürdürüyor. CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Washington’daki ABD destekli Uygur Dernekleri temsilcileri ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Özcan, ayrılıkçı Uygurların yaptığı çalışmalar nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'na ABD'den özel teşekkür

ABD güdümlü Uygur yalanlarına CHP'nin desteği sürüyor. CHP'nin çalışmaları ve konuşmalar için Uygur ayrılıkçıları Kılıçdaroğlu'na Washington'dan özel teşekkür iletti.

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, ABD'nin desteklediği Washington’daki Uygur dernekleri temsilcileri ile görüştü.

Washington’daki görüşmede Özcan, Campaign for Uyghurs (Kampayin for Uygurs) Başkanı Rushan Abbas ve Dünya Uygur Kongresi Başmüfettişi Abdülhakim İdris ile bir araya geldi.

CHP temsilcisi görüşme sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

Kendileri ile Doğu Türkistan’da yaşanan son gelişmeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak Uygur Türklerine nasıl destek olacağımızı konuştuk. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Uygur Türkleri ile ilgili hassasiyeti ve Meclis'te verdiğimiz kanun tasarılarından dolayı teşekkürlerini ilettiler

CHP'nin ABD Temsilciliği kısa bir süre önce bir rapor yayınlayarak Uygur bölücülüğüne sahip çıkmıştı. Raporda, ABD Dışişleri Bakanlığı ve CIA'nın uydurmaları gündeme getirilmiş, Türkiye “'Uygurlara zulme” sessiz kalmakla suçlanmıştı.

# chp # abd # türk # uygur # Doğu Türkistan