Bakan Faruk Özlü'den yerli otomobil ve Antarktika açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, yerli otomobile dair son bilgileri aktardı. Yerli otomobilin elektrikli olacağını açıklayan Bakan Özlü, "C segmentinde bir otomobil öne çıkıyor. Yaklaşık 3 milyar dolar yatırım bedeli öne çıkıyor. Gelecek ay bir şirket kurmayı düşünüyoruz. CEO konusunda çalışmalar sürüyor. Burada isimden ziyade küresel ölçekte başarılı olmuş bir arkadaşımızı düşüneceğiz. Ortak girişim grubun kendi iradesiyle çalışacağı kişiyi belirleyecek. 3 aday üzerinde duruluyor. CEO bir Türk olacak. Küresel başarıları olan, sadece Türkiye için değil dünya için bir otomobil hedefliyoruz" diye konuştu

Bakan Faruk Özlü'den yerli otomobil ve Antarktika açıklaması

CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü konuk oldu.

Yerli otomobille ilgili konuşan Bakan Özlü, detaylı teknik ve mali analiz yapıldığını söyledi.

Özlü, yerli otomobilin 5 ayrı modelle çıkacağını, 3 milyar dolar yatırım bedeli olacağını ifade etti.

Bakan Özlü, ortak girişim grubunun bir CEO seçeceğini, küresel bir başarı hedeflediklerini aktardı.

Özlü, "C segmentinde bir otomobil öne çıkıyor. Yaklaşık 3 milyar dolar yatırım bedeli öne çıkıyor. Gelecek ay bir şirket kurmayı düşünüyoruz. CEO konusunda çalışmalar sürüyor. Burada isimden ziyade küresel ölçekte başarılı olmuş bir arkadaşımızı düşüneceğiz. Ortak girişim grubun kendi iradesiyle çalışacağı kişiyi belirleyecek. 3 aday üzerinde duruluyor. CEO bir Türk olacak. Küresel başarıları olan, sadece Türkiye için değil dünya için bir otomobil hedefliyoruz." dedi.

Dr. Özlü, "Elektrikli motor artık olmazsa olmaz. Sektör dönüşüm yaşıyor. Bir otomobil yapacaksak şimdi tam zamanı. Dünya şartları elektrikli motoru gerektiriyor" şeklinde konuştu.

"SİPARİŞ İÇİN TALEP VAR"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, halk tarafından sipariş vermek için talepte bulunulduğunu açıkladı, "Enerji depolama, akü, batarya kısmı ile ilgili yoğun bir çalışma var. Bizim projemizin ana konularından biri de şarj süresi ve edilen şarjla ne kadar süre gidilebileceği. Menzil çalışmalarımız minimum 400-500 km civarında.​" bilgilerini paylaştı.

Bakan, "Bugün geldiğimiz noktada 4. sanayi devrimi ve yapay zeka konusunda yolun başındayız fakat bunu yakalayabilecek hatta öncü olabilecek ülkelerden biriyiz." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN ANTARKTİKA PLANI

Faruk Özlü, Türkiye'nin Antarktika planına dair "Antarktika 14,5 km kare yüz ölçümü olan dünyanın 5. büyük kıtası. Burada demir yatakları, gümüş, altın, nikel gibi yataklar var. Dünyadaki tatlı su rezervlerinin %70'i burada. Antarktika’da şu an gözlemci ülkeyiz. Çalışmalar tamamlanınca Antarktika üzerinde söz sahibi olan 30. ülke olacağız. Antarktika 14,5 milyon km kare yüz ölçümü olan dünyanın 5. büyük kıtası. Burada demir yatakları, gümüş, altın, nikel gibi yataklar var. Dünyadaki tatlı su rezervlerinin %70'i burada. Bu sene hem gemi de hem de karada araştırma yapan bir takım var. Antarktika heyetinde 28 araştırmacımız var, bunlardan 4'ü kadın ve heyetin başkanı bir hanımefendi. TRT'den profesyonel bir ekip yapılan çalışmaları kaydederek bir belgesel de hazırlıyor."görüşlerine yer verdi.

ulusal.com.tr

# yerli otomobil # faruk özlü