Pilotlar kıyasıya mücadele etti

Türkiye, 8 yıl aradan sonra yeniden Dünya Ralli Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. 10’uncu ayağı Marmaris'te başlayan şampiyonaya, 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcu katılıyor. Dünyaca ünlü pilotlar, yeşil ve mavinin buluştuğu bölgede bitiş çizgisini ilk sırada geçebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yarın sona erecek şampiyonanın ödül töreni Asparan Servis Park'taki podyumda yapılacak.

Dünyanın gözü Türkiye’de… Ülkemiz, 8 yıl aradan sonra yeniden Dünya Ralli Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor.

Marmaris merkezli olarak Muğla ve çevresinde düzenlenen şampiyona da, 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcu yer alıyor.

Yeşilin ve mavinin kucaklaştığı bölgede dünyaca ünlü pilotlar, otomobil tutkunlarına heyecanlı anlar yaşatıyor. Kendileri de bitiş çizgisini ilk sırada geçebilmek için kıyasıya mücadele ediyor.

13 Eylül’de Atatürk Meydanı’ndan seyirci özel etabıyla başlayan şampiyonada dün de Çetibeli, Ula ve Çiçekli etapları tamamlandı. Sürücüler, yoğun toz ve yol şartlarından dolayı zorlandı.

Dev organizasyonun 10’uncu ayağı Türkiye Rallisi kapsamında pilotlar bugünde, Yeşilbelde, Datça ve İçmeler etaplarında kıyasıya mücadele etti. Bu etaplarda pilotları zorlayan virajlar oldu.

Ekipler yarın Marmaris, Ovacık, Gökçe etaplarında mücadele edecek. İçmeler Pazar yerinden başlayarak Asparan’da sona erecek avantaj etabıyla, yarışı tamamlayacaklar.

Türkiye adına, Castrol Ford Team Türkiye’nin yarıştığı şampiyonanın bitiş ve ödül töreni de Asparan Servis Park'taki podyumda yapılacak. Şampiyona tek Türk kadın pilot da en iyi dereceyi elde etmek için mücadele edecek.

Dünyanın önde gelen organizasyonları arasında yer alan şampiyonayı, yerli ve yabancı yaklaşık 350 medya mensubu takip ediyor. Bu dev organizasyon, 155 televizyon kanalından canlı yayınlarla dünyaya aktarılıyor.

Şampiyona, tanıtım ve turizm açısından da büyük önem taşıyor. Ülkemizin eşsiz güzelliklerini, kültürümüzün zenginliğini ve insanlarımızın misafirperverliğini dünyaya tanıtma ve diğer ülkelerle dostluk bağlarını güçlendirme imkanı da veriyor.

ulusal.com.tr

# Datça # Dünya Ralli Şampiyonası # WRC