Erdoğan Bayraktar işi biliyor!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve ailesinin 42 milyon liraya aldığı Koşuyolu’ndaki 10 dönümlük arsa tek bir binayla kentsel dönüşüme sokuldu. Yaklaşık 50 milyon lira vergi muafiyeti sağlanan arsadan Bayraktarlar 114 milyon lira gelir elde edecek.

Erdoğan Bayraktar işi biliyor!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve ailesinin 42 milyon liraya aldığı Koşuyolu’ndaki 10 dönümlük arsa 114.4 milyon liraya kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Arsalarını değerlendirmek için bir müteahhit firma ile anlaşan Bayraktarlar, masrafları azaltmak için kentsel dönüşüm yasasından yararlandı. Arsa üzerindeki tek bina deprem riskli ilan edildi. Böylece hazırladığı projenin KDV'si yüzde 18'den yüzde 1'e düştü. Bu da iki yılda net 72.4 milyon lira kâr edilmesi anlamına geliyor.

Hürriyet Gazetesine konuşan müteahhit firmanın sahibi bilgileri doğruladı. Firma projeden 208 milyon hasılat bekliyor. Bu durumda elde edilen hasılatın yüzde 55'i yani 114 milyon lirası Bakan Baykratar'ın, kalan kısmı ise müteahhitin cebine giriyor.

Erdoğan Bayraktar kendi bakanlık döneminde uygulamaya soktuğu ‘kentsel dönüşüm’den önemli bir kazanç elde etmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

# Erdoğan Bayraktar