Menemen Belediyesi AK Parti'ye geçti

İzmir'de krize dönen Menemen Belediyesi'ndeki başkan vekilli oylamasının düğümü çözüldü. Kura çekimi sonucu Başkan Vekili olarak Ak Parti'nin adayı Aydın Pehlivan seçildi.

Menemen Belediyesi AK Parti'ye geçti

CHP'den Menemen Belediye Başkanı seçilen Serdar Aksoy'un “zimmet ve irtikap” suçlarından dolayı tutuklanmasının ardından krize dönen başkanvekilliği sorunu çözüldü. Kuradan Ak Partili Aydın Pehlivan çıktı.

Belediye Meclisindeki ilk yapılan oylamanın 4'üncü turunda oylar eşit çıkınca kura ile Belediye Başkan Vekilliği görevine CHP'li Deniz Karakurt getirilmişti. Ak Parti, cam kavanoz içerisinde yapılan kura çekimine itiraz etmiş, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi de usule aykırılık gerekçesiyle seçimi iptal etmişti.

Kura çekimi için Belediye Meclisi 2 kez daha toplandı. Ancak CHP ve İYİ Parti Meclis üyeleri toplantıyı boykot ederek kura çekimini engelledi. İzmir Valiliği'nin devreye girmesi ile kura çekimi bugün yapıldı.

Ak Parti'nin adayı Aydın Pehlivan belediye başkan vekilliği görevine seçildi. Oylamaya CHP'den sadece Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt ve CHP İlçe Başkanı Turan Erdoğan katılırken İYİ Parti'li meclis üyeleri ise toplantıya yine katılmadı.

Kura çekimi sonucu Başkan Vekili olarak belirlenen Pehlivan, yasaların tarif ettiği şekilde kura çekiminin yapıldığını belirtti.

# chp # ak parti # İyi Parti # Menemen Belediyesi # Aydın Pehlivan # Deniz Karakurt