Bakan Koca Koronavirüs hakkında son durumu aktardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ülkemizde şu ana kadar yeni koronavirüs tanısı alan hiçbir vakamız olmamıştır." dedi.

Bakan Koca Koronavirüs hakkında son durumu aktardı

Çin’den gelen kargo uçağı havaalanına indi, 42 kişi karantinaya altına alındı.

Türkiye, Çin’in Vuhan kentinten yayılan koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarını ülkeye getirmek için 31 Ocak’ta kargo uçağı göndermişti. Vuhan’dan yola çıkmadan önce sağlık görevlileri tarafından yapılan kontrollerin ardından 42 kişide herhangi bir koronavirüs bulgusuna rastlanmadığı açıklandı. 42 kişinin 32’sinin Türk, 6’sının Azerbaycan, 3’ünün Gürcü, 1’inin de Arnavutluk vatandaşı olduğu belirtildi.

İlk sağlık taramaları yapılan 42 kişi Türkiye’nin gönderdiği kargo uçağıyla 1 Şubat’ta Türkiye’ye getirildi.

Sağlık ekipleri özel kıyafetler giyerek vatandaşları ve eşyalarını tek tek ambulanslara yerleştirdi.

Çin’den gelen 42 kişi Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. 17 ambulansla hastaneye giriş yapılmasının ardından sağlık ekibi ve mürettabatın da içinde bulunduğu 20 kişi de karantinaya alındı. Toplam 62 kişi hastanede bulunuyor. Hastane, 31 Ağustos’ta kullanıma kapatılıp ilgili bölümleri Şehir Hastanesi’ne devredilmişti.

İlk taramada virüs bulgusuna rastlanmayan vatandaşlar 14 gün boyunca karantinada tutulacak. Nedeni ise hastalığın kuluçka süresinin ise 14 gün olması. Her kişi şifreyle giriş yapılan özel odalarda kalıyor.14 gün boyunca odaların camları açılmayacak. Ayrıca bu kişilere 3 günde bir tetkik yapılacak. Herhangi bir sorun yoksa 14 günün sonunda taburcu edilecekler.

Sağlık BakanıFahrettin Koca da vatandaşların hastanede geçirdikleri ilk günde basın açıklaması

yaptı. Virüse ilişkin son durum haklında bilgi veren Bakan, 3 Şubat’ta okulların açılması nedeniyle öğretmen ve öğrencilere de önemli uyarılarda bulundu.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # sağlık bakanı # fahrettin koca # koca