Dr. Doğu Perinçek: ''Biden'a lafla yanıt verilmez eylemle yanıt verilmelidir''

Vatan Patisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarını ''soykırım'' olarak değerlendirmesine sert yanıt verdi. Perinçek, ''Biden'ın hücum borusuna lafla yanıt verilmez, eylemle yanıt verilmelidir'' dedi.

Dr. Doğu Perinçek: ''Biden'a lafla yanıt verilmez eylemle yanıt verilmelidir''

ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarına, ilişkin yaptığı açıklama kamuoyunda büyük tepkiye sebep oldu.

Biden'in 1915 olaylarına ''soykırım'' olarak nitelendirmesine Vatan Partisi'nden cevap gecikmedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek sosyal medya hesabıdan ''Biden insan hakları konusunda bir tavır almıyor, Türkiye’ye ve Asya’ya karşı hücum borusu öttürüyor. Biden’a lafla yanıt verilemez. Yanıt eylemli olmalı'' dedi.

Perinçek, yaptığı açıklamada Vatan Patisi olarak Biden’ın hücum borusuna lafla yanıt verilemeyeceğini açıkladı ve eylemli yanıt önerisini dört maddede özetledi:

  • İncirlik Üssü, derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolüne alınmalıdır. ABD askerleri 15 gün içerisinde ülkelerine gönderilmelidir.
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Kırım ve Abhazya’nın tanınması için Rusya, İran ve Azerbaycan ile diplomatik temaslar başlatılmalıdır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in Altılı Platform önerisine KKTC ve Abhazya da dahil edilmelidir.
  • PKK’yı sınır ötesinde bitirmek için, Suriye Arap Cumhuriyeti ile askerî işbirliği dahil her konuda eylem için derhal harekete geçilmelidir.
  • HDP derhal kapatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi, PKK’nın kolu ve bacağı olan örgüte karşı yargı sürecini uzatmamalı, Türkiye’nin karşılaştığı tehditlere uygun olarak hızla karar almalıdır.

# abd # açıklama # soykırım # Doğu Perinçek # vladimir putin # tepki # ABD Başkanı Joe Biden # Dr. Doğu Perinçek # hücum borusu