Yurt genelinde 15 Temmuz etkinlikleri

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 5'inci yılı dolayısıyla yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yurdun 4 bir yanında törenler vardı. Türk bayrakları göndere çekildi. Yurt genelindeki etkinliklerde kameralara ilginç görüntüler de yansıdı.

Yurt genelinde 15 Temmuz etkinlikleri

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, FETÖ’cü darbeye karşı direnişin simgesi noktalarından oldu. Köprüde 34 vatandaşımız şehit edildi.

O isimlerden biri de Ercan Yılmaz'dı. Şehit olduğunda motosikleti üzerindeydi...

Darbe gecesi motoru üzerindeyken şehit edilen Yılmaz ve 251 şehidin anısına, yüzlerce motosikletçi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne akın etti. Ayasofya Camisi önünden Şehitler Köprüsü’ne 20 kilometrelik konvoy oluşturuldu.

İstanbul’da şehitlikler de ziyaretçi akınına uğradı. 15 Temmuz Şehitler Anıtı ile Edirnekapı şehitliği doldu taştı.

15 Temmuz şehitlerin için Tokat’ta 251 dakika saygı nöbeti tutuldu…

Nöbette Çanakkale Savaşı dönemine ait askeri kıyafetlerle milli mücadele mesajı verildi.

Antalya'da ise Türk bayrağı havada, karada, denizde dalgalandı.

Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan'dan Türk bayrağını teslim alan öğrenci Eren Akdağ, üniversite kampüsünden Yassıtepe'ye kadar koştu. Akdağ, bayrağı, yamaç paraşütü pilotları eşliğinde atlayış yapan akademisyen ve öğrencilere teslim etti.

Türk bayrağını havada dalgalandırdıktan sonra Kleopatra Plajı'na iniş yapan ekip, bayrağı, bu kez dalış ekibine verdi. Ekip, Damlataş Plajı'nda denize girerek su altında Türk bayrağı ve 15 Temmuz posterini açtı.

Kars'ta ise Alçılı köyü sakinleri, 15 Temmuz şehitleri anısına her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 bin 100 rakımda "bayrak" etkinliği düzenledi.

Gencinden yaşlısına her yıl 15 Temmuz günü bir araya gelen köylüler, yürüyerek köyün 2 bin 100 rakımlı tepesine çıktı. Burada saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, al bayrağı göndere çekerek dalgalandırdı.

# istanbul # antalya # terör # 15 temmuz # darbe girişimi # tokat # anıt # getö # 15 Temmuz Şehitler Anıtı