Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor

F tipi operasyonun kritik isimlerinden olan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Dumanlı'ya yöneltilen suçlama oldukça çarpıcıydı. "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle" suçlanan Dumanlı, mahkemede 2 saat boyunca ifade verdi. Dumanlı'ya yöneltilen diğer suçlamalar "Hürriyeti tahdit, hakaret ve iftira" oldu.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 7 saat süren ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

F tipi operasyondaki en kritik isimlerinden olan Dumanlı, Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Mahkemede Dumanlı'ya birden çok suçlama yöneltildi.

Suçlamalardan en çarpıcı olanını da Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır açıkladı. Tanır, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasının yöneltildiğini belirtti.

Dumanlı hakkındaki diğer suçlamalar “hürriyeti tahdit, hakaret ve iftira" oldu. Gerekçe ise Dumanlı'nın Zaman gazetesinde Fethullah Gülen karşıtı olan Tahşiyeciler grubunu hedef alan yazı ve haberlere yer vermesiydi.

Mahkemede 2 saat boyunca ifade veren Dumanlı'nın, 20 yıllık gazeteci olduğunu öne sürerek suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Hakim sorgusu tamamlanan Dumanlı'nın karar için tutuklama talebiyle sevk edilen diğer şüphelilerin sorgusunun bitmesini beklediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# zaman gazetesi # çağlayan adliyesi # silahlı terör örgütü