Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Mübarek serbest!

Eski Mısır'ın Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek 6 yıl sonra cezaevinden tahliye edildi. Mübarek, 6 Batı destekli Arap Baharı gösterilerinde eylemcilerin ölümü ile ilgili hakkında açılan davadan birkaç hafta önce beraat etmişti. Vatan Partisi Eski Mısır Temsilcisi Onur Sinan Güzaltan, Mübarek'in tahliyesini Mısır'ın ekonomik darboğaza ve İhvan tehlikesine karşı toplumsal mutabakat adımı olarak değerlendirdi

Batı destekli Arap Baharı eylemleriyle devrilen eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek 6 yıl sonra tahliye edildi.

Mübarek, 2011 yılında Arap Baharı eylemlerine katılan göstericilerin ölümü ile ilgili olarak yargılanmış, hakkında beraat kararı verilmişti.

Mübarek, rahatsızlığı nedeniyle bulunduğu cezaevinden El-Meadi Askeri Hastanesi'ne nakledilmişti. Hastalığı nedeniyle Hüsnü Mübarek beraat kararından 2 hafta sonra tahliye edilebildi. Tahliye edilen Hüsnü Mübarek'in yurtdışına çıkış yasağı bulunuyor.

Peki Hüsnü Mübarek'in tahliyesi ne anlama geliyor?

Vatan Partisi eski Mısır Temsilcisi Onur Sinan Güzaltan'a göre tahliyenin nedeni Mısır'ın içinde bulunduğu ekonomik darboğaz ve İhvan tehlikesi.

Kahire, Batı ve Amerika'nın ekonomik yaptırımlarına ve İhvan tehlikesine karşı bu hamleyle ülke içinde geniş bir mütabakatı sağlamayı hedefliyor.

HABER: MESUT TÖRÜN - KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

# mısır # Hüsnü Mübarek