Kararın gereği yapıldı: O heykel kaldırıldı

Mahkeme karar verdi, jandarma PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelini operasyonla kaldırdı. Operasyon 4 saat sürdü, Jandarma ile PKK'lı gruplar arasında çatışma çıktı. 1 kişi hayatını kaybetti, 1 asker 3 kişi yaralandı.

Kararın gereği yapıldı: O heykel kaldırıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesine dikilen PKK'lı Mahsun Korkmaz'ın heykeli mahkeme kararıyla kaldırıldı. Çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır Valiliği tepki çeken heykel ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Başsavcılık, PKK mezarlığına dikilen heykel için "terör örgütü propagandası yapıldığı" gerekçesiyle soruşturma başlattı. Lice Sulh Ceza Mahkemesi de 'suç eşyası' olduğu gerekçesiyle heykele el konulması kararını verdi.

Bu gelişmelerin arından Jandarma Özel Hareket Timleri hemen harekete geçti. Saat 06.20'de geniş kapsamlı bir operasyon için düğmeye basıldı. Çok sayıda zırhlı aracın, Kirpi ve Taaruz Helikopterlerinin katıldığı operayonu 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanı yönetti.

Jandarma timleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin alana girmemesi için geceden beri bekleyen bir grup, askerelere taş ve havai fişek attı. Jandarma ekipleri de biber gazıyla karşılık verdi. Olaylar büyüdü, çatışma çıktı. Yaklaşık 250 kişi time ateş açtı. Ateşe anında karşılık verdi. Bir buçuk saat boyunca süren çatışmada jandarma ekipleri alana kimseyi yaklaştırmadı.

4 saat süren bir operasyon ile Mehmetçiğe ilk kurşunu atan bölücü terör örgütü üyesi Mahsum Korkmaz'ın heykeli kaldırıldı.

Çatışma sırasında başından vurulan Mehdi Taşkın hayatını kaybetti. 1'i asker 3 kişi de yaralandı.

Başarılı geçen operasyonun ardından birliklerine dönene askerlere bazı gruplar taşlarla saldırdı.

Operasyon ile kaldırılan heykel ile ilgili PKK'dan yazılı açıklama geldi. Açıklamada, Şeyh Sait ve Seyit Rıza’ların mücadelesinin devam edeceği de belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # pkk # Heykel # mahsum korkmaz