Başbakan yardımcısından 'asit yağmuru' tehlikesine dair açıklama

AFAD'da ajans, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, IŞİD'in Musul'un güneyindeki kükürt üretim tesisini havaya uçurması nedeniyle bölgeye yayılan zehirli gazla ilgili olarak, "Yön değiştirmesi bekleniyor. Asit yağmuru riskinin yok denecek kadar azaldığına dair bilgiler var" dedi

Başbakan yardımcısından 'asit yağmuru' tehlikesine dair açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Asit yağmuru riskinin hemen hemen yok denecek kadar azaldığı yönünde bilgiler var. Rüzgar nedeniyle yön değiştirmesi bekleniyor." dedi. Endişeye gerek olmadığını düşündüklerini belirten Kaynak, yetkili tüm kuruluşların ölçümlerini yaptıklarını ve hava durumu tahminleri ile birleşerek yapılan çıkarımların sonucunda bulutların çok fazla etkili olamadan bölgeyi terk edeceğinden emin olduklarını ifade etti.

Veysi Kaynak, dün de çeşitli televizyon kanallarında yaptığı açıklamalarda AFAD ve Meteoroloji Genel müdürlüğü olarak tetikte olduklarını, zehirli gaz bulutunun Hakkari sınırından, Hazar Denizi'ne doğru geçeceğini öngördüklerini belirtmişti. Kaynak, "Bunun yağmurla yere inmesi gerekiyor şu anda güney rüzgarları var ama yağmur yok. Yağmur başladığında da Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yaptığı bilimsel çalışmaya göre, rüzgar yönünü değiştirecek. Çok acil bir tehlike gözükmüyor, inşallah öyle olur" ifadelerini kullanmıştı.

# tehlike # başbakan yardımcısı # asit yağmuru